28 Eylül 2013 Cumartesi

İzmir'de 'Karnaval' zamanı

Doğa Kılcıoğlu Esen'in, tamamını İzmir'de çektiği 'Karnaval' filmi, dün EÇEV yararına ilk gösterimini yaparak seyirciyle buluştu

İzmirli yönetmen Can Kılcıoğlu'nun yapımcı kardeşi Doğa Kılcıoğlu Esen'in, tamamını İzmir'de çektiği 'Karnaval' filmi dün sinemaseverle buluştu. Kılcıoğlu kardeşlerin 'Sıcacık' bir İzmir filmi dediği Karnaval'ın galası, Eğe Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV) yararına düzenlendi.

Ödüllü genç yönetmen Can Kılcıoğlu'nun ilk uzun metrajlı filmi Karnaval'ın galası dün Karaca Sineması'nda EÇEV yararına yapıldı. 'Yoldaki Kedi' adlı kısa filmiyle Adana Altın Koza Film Festivali dahil birçok festivalden ödül kazanan Can Kılcıoğlu'nun yazıp yönettiği filmin Türkiye prömiyeri, 32'inci Uluslararası İstanbul Film Festivali'nin ulusal yarışma bölümünde gerçekleştirilmişti. Filmin tüm çekimleri geçen yıl temmuz ayında Balçova'da yapılırken, yapımcılığını da Delice Film adına Doğa Kılcıoğlu Esen'in üstlendi.

'Sıcak bir amaç için'
Gala öncesinde Movenpick Otel'de düzenlenen basın toplantısına ise Kılcıoğlu kardeşlerin yanı sıra başrolleri paylaşan son dönemin dikkat çeken oyuncularından Serdar Orçin ve Tülin Özen ile Sait Genay da katıldı. EÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Berrin Ertürk, galanın EÇEV yararına düzenlendiğini belirterek, sanatçıları kutladı. Kılcıoğlu kardeşlerde filmi İzmir'in en sıcak olduğu temmuz ayında çektiklerini, insanın içini ısıtan 'sımsıcak' bir film olduğunu ve yine 'sıcacık' bir amaç için de kullanmak istediklerini söyledi. Yönetmen Can Kılcıoğlu, "İzmir'e vefa borcumuzu da yerine getirdik" derken yapımcı olan kardeşi Doğa Kılcıoğlu Esen, "Sevdiğimiz şehre geri dönüp doğup büyüdüğümüz sokaklarda çekmek istedik. Sanatla uğraşırken çokça desteğe ihtiyacımız oluyor. Bu konuda bizi geri çevirmeyen tüm kurumlara teşekkür ederiz. Gala gelirini yeni öğretim yılında desteğe ihtiyacı olan öğrencilere aktarmaktan da mutluluk duyuyoruz. İstiyoruz ki maddi güçlükleri nedeniyle eğitimine devam edemeyen öğrenci kalmasın. Karnaval İzmir'de, Karaca ve Balçova Agora'da vizyona giriyor. İzmirlilerin bizi yalnız bırakmayacağına inanıyoruz" diye konuştu.

ŞAFAK İNCE (HABER MERKEZİ)
kaynak: yeniasir.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın