1 Ekim 2013 Salı

İstanbul Modern'de 'Biz de Varız'

Yozgat Blues, Köksüz, Güzelliğin On Par' Etmez, Küf, Hayatboyu, Sen Aydınlatırsın Geceyi, Şimdiki Zaman gibi Türkiye ve yurtdışındaki festivallerden ödüllerle dönen filmler İstanbul Modern Sinema'nın 'Biz de Varız' programında seyirciyle buluşuyor.

 İstanbul Modern Sinema, 03 - 13 Ekim 2013 tarihleri arasında yeni Türkiye sinemasından bir program sunuyor: Biz de Varız!

Sinema Sponsoru D-Smart’ın katkılarıyla gerçekleşen program, son iki yıldır adından söz ettiren, Türkiye’de veya yurtdışında merak uyandıran, festivallerden ödüllerle dönen ama vizyonda şans bulamamış veya az yer bulmuş filmlerden oluşuyor. Bu filmler son 20 yıldır gelişmekte olan Türkiye sinemasına yeni karakterler, yeni kimlik temsilleri, yeni toplumsal yaklaşımlar katarken, toplumda “öteki” olana yer ayırarak çoksesli bir seçki oluşturuyor.

Toplam 16 filmden oluşan bu seçkide uzun metrajların yanı sıra; İnan Temelkuran ve Kristen Stevens’ın Siirt’in Sırrı, Can Candan’ın Benim Çocuğum, Batu Akyol’un Türkiye’de Caz başlıklı belgeselleriyle birlikte bu yıl Berlin Film Festivali’nde Altın Ayı için yarışan ve DAAD ödülüne değer görülen Köken Ergun’un kısa filmi Aşura da yer alıyor.

kaynak: ntvmsnbc.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın