4 Aralık 2011 Pazar

YEHYA SAATE LÜBNANLI YÖNETMEN FİLM ÇEKİMİ İÇİN MEKAN BAKARKEN ELEKTİRİK ÇARPMASI SONUCU HAYATINI KAYBETTİ


İzmir Alsancak Garı´nda Lübnanlı ünlü klip ve film yönetmeni Yehya Saate klip çekimi için inceleme yaparken yüksek gerilime kapılıp hayatını kaybetti.

Gar´da Atatürk´ün kullandığı vagonun bağlı olduğu sergileme amacıyla duran tarihi lokomotifin üzerine çıkan Saade 25 bin voltluk akıma kapıldı. Talihsiz yönetmenin Lübnanlı motomodel ve sanatçı Maya Diab´a klip çekmek için önce İstabul´a geldiği, Haydarpaşa garı yanınca Alsancak Garı´nı seçtiği öğrenildi.

Yardımcılarının ikaz ettikleri Yehya Saade lokomatifin üzerine çıkıp ayağa doğrulduğu anda başının üzerinden geçen 25 bin voltluk yüksek gerilim hattındaki akıma kapıldı. Tele değmemesine rağmen çok yaklaştığı için akımın çarptığı Saade ağır yaralandı. Bu sırada yıldırım düşmesi gibi patlama sesi ve ışık yayıldığı dikkat çekti. Ağır yaralanan Saade, kaldırıldığı Alsancak Devlet Hastanesi´nde hayatını kaybetti. Saade´nin cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu´na kaldırıldı. Maya Diab ve çekim ekibini şoka sokan olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi. Çarpma anı garın güvenlik kameraları tarafından da kaydedildi.

magazinsel.com
                                                                                                                                          Alıntıdır....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın