11 Ekim 2013 Cuma

5 Yönetmenden 5 Yeni Film

2005 yılında kotardığı “C.R.A.Z.Y.” ile olumlu eleştiriler alan Kanadalı yönetmen Jean-Marc Vallée kariyerine “The Young Victoria” ve bu sene gösterime girecek, muhtemelen oyuncularına bolca adaylık kazandıracak “The Dallas Buyers Club” ile devam etti. Yönetmen, AIDS’li bir adamla bir transseksüelin arkadaşlıklarını konu alan bu filmin beklerken yönetmenin yeni projesi açıklandı. Vallée, yönetmen Jason Reitman ve aktör John Malkovich’in destekleriyle “Wild” filmini çekecek gelecek yaz. Filmin başrolü dandik filmlerde rol almayı bırakıp sağlam yönetmenlerle çalışmaya başlayan Reese Witherspoon’a teslim edildi. Film dram türünde olacak ve genç bir yatırımcının eşinin kaybettikten sonra bir kadın sayesinde tekrar hayata tutunmaya çalışmasına odaklanacak. Filmi 2015 kışında izleyeceğiz.
cafe-de-flore-vallee-640
Gelelim diğer yönetmene, bu senenin en kötü filmlerinden “Gangster Squad”a imzasını atan Ruben Fleischer’e. Fleischer’in beyazperdeye hangi filmle döneceğini bilemiyoruz ama yönetmenin sıradaki projesinin bir dizi olduğunu öğrendik. Fleischer, Avustralya’da yayınlanan “Strange Calls” dizisinin Amerikan yeniden çevrimine/uyarlamasına imzasını atacak. Dizinin yapımcılığı da kendisine teslim edildi. Komedi türündeki dizi ABC’de yayınlanacak.
ruben_fleischer
En son “Total Recall” yeniden çevrimini yöneten Len Wiseman bu sene televizyona geçiş yaptı ve başka bir yeniden çevrime, “Sleepy Hollow” dizisine senarist-yapımcı-yönetmen kimlikleriyle imzasını attı. Wiseman bir dizi daha çekecek. “Allegiance” adı verilen dizinin yapımcılığını ve pilot bölümünün yönetmenliğini üstlenecek. Bu dizi de ABC’de yayınlanacak. Dizinin klasik bir hikayesi var: Genç (çaylak?) bir FBI ajanı, Amerikan hükümetine çok zeki teröristler tarafından büyük bir zarar verdirecek bir saldırının planlandığını öğrenir. Annesinin de bu işte parmağı olduğu ortaya çıkar, olaylar gelişir. Dizi gelecek sezona hazır hale getirilmeye çalışılacak.Len Wiseman
Bu sene “Nebraska” ile karşımıza çıkmaya hazırlanan Alexander Payne de yeni projesini belirledi. Payne her zamanki gibi Fox stüdyosunun destekleriyle “The Judge’s Will” filmini çekecek. Filmin çekimlerine gelecek sene başlanacak. Film, rahmetli Ruth Prawer Jhabvala’nın New Yorker’da yayınlanan aynı adlı öyküsünden uyarlanacak. Öykü için buraya bakabilirsiniz.Alexander Payne
James Gray ayda bir proje açıklamaya başladı. Şu sıralar Benedict Cumberbatch’li “The Lost City of Z”, isimsiz olan ama bugün ismi “To the Stars” olarak açıklanan bilim-kurgu filmi, Bourne benzeri gerilim/aksiyon filmi “The Gray Man” ve Boston’da geçen ve bir mafya babasını anlatan “White Devil” filminin hazırlıklarıyla meşgul durumda. Gray bu filmlere “The Immigrant”ta çalıştığı Jeremy Renner’ın başrolünü üstleneceği, usta aktör Steve McQueen’in hayatına odaklanan biofilmi de dahil etti. Hala yönetmenin bu filmlerden hangisini önce yöneteceğini bilmiyoruz.

Edip Can Rende
kaynak: bakiniz.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın