11 Ekim 2013 Cuma

Eve Dönüş: Sarıkamış 1915 Londra'da aday

'Eve Dönüş: Sarıkamış 1915', İngiliz Film Enstitüsü tarafından yönetmenlerin ilk filmlerine verilen 'Sutherland Throphy' ödülüne aday gösterildi.

Yönetmen Alphan Eşeli' nin ilk filmi olan ve Montreal Uluslararası Film Festivali 2013'de iki büyük ödül kazanan, "Eve Dönüş: Sarıkamış 1915", yönetmenlerin ilk filmlerinin yarıştığı "Sutherland Throphy" ödülüne aday gösterildi.

9-20 Ekim tarihlerinde yapılacak festivalde yarışacak film Sarıkamış Harekatı'nın acı sonuçlarını farklı bir bakış açısından izleyiciyle paylaşıyor. Film, İngiliz Film Enstitüsü (BFI) tarafından, düzenlenen 57. BFI Londra Film Festivali kapsamında gösterilecek.

Her yıl BFI tarafından verilen yönetmenlerin ilk filmlerine verilen "Sutherland Throphy" ödülü, 1958'de ilk kez Japon Yönetmen Yasujiro Ozu'nun "Tokyo Story'"adlı filmine verilmişti.

İngiltere'nin en önemli film festivallerinden BFI Londra Film Festivali süresince gösterilecek ve "Sutherland Throphy" ödülü için yarışan diğer filmler ise B For Boy, Hide Your Smiling Faces, Ilo Ilo, Kill Your Darlings, Luton, Salvo, Sarah Prefers to Run, Sixteen, Trap Street, Wounded ve Youth.

Müziklerini Macar müzisyen Mihaly Vig'in yaptığı film, 19 ve 20 Ekim'de festival kapsamında izleyicilere sunulacak.

"Eve Dönüş: Sarıkamış 1915", filmi 1973 yılında Ankara'da doğan, yönetmen ve fotoğrafçı Alphan Eşeli'nin ilk uzun metraj filmi.

MONTREAL'DEN İKİ ÖDÜL
Film, Montreal Uluslararası Film Festivali'nden de, Uluslararasi Sinema Eleştirmenleri Federasyonu tarafından verilen 'Fipresci Ödülü' ve en iyi ilk film ödülü 'Golden Zenith' ile eve dönmüştü.

kaynak: ntvmsnbc.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın