30 Eylül 2013 Pazartesi

Sevişme sahnesinin laneti!

Uzun sevişme sahneleriyle çok tartışılan Altın Palmiye ödüllü 'Mavi En Sıcak Renktir'in yönetmeni Abdellatif Kechiche çok dertli.
 

Türkiye ’deki ilk gösterimi Filmekimi kapsamında gerçekleştirilen Altın Palmiye ödüllü ‘Mavi En Sıcak Renktir’ filminin yönetmeni Abdellatif Kechiche, filmi ve kendisiyle ilgili olumsuz tanıtım ve eleştirilerden dolayı hayli üzgün.

Fransız yönetmen, gereksiz tartışmalar yüzünden filminin yasaklanıp yasaklanmamasını bile sorgular noktaya geldiğini vurguladı. Haftalık Fransız dergisi Telerama’ya açıklama yapan Kechiche, mutluluğu çok kısa bir an için hissettiğini söyledi. Cannes’da ödül aldıktan sonra filminin çamura batmış durumda olduğunu hissettiğini dile getiren yönetmen, filmin oyuncuları 19 yaşındaki Adéle Exarchopoulos ile 28 yaşındaki Léa Seydoux’un bir daha kendisiyle asla çalışmak istemedikleri yönündeki sözlerine de çok kırıldığını dile getirdi. Exarchopoulos ve Seydoux, yönetmenin lezbiyen çiftin aşkının gerçekçiliğini ararken çok bağırdığından ve abuk sabuk konuştuğundan şikayet etmişlerdi. Filmin yurtdışına çıkmasını istemediğini, çünkü lekelenmiş olduğunu düşündüğünü söyleyen Kechiche, “Kendimi lanetlenmiş, aşağılanmış ve gözden düşmüş hissediyorum” diye konuştu.

Oyuncular, Toronto Film Festivali’nde yapılan röportajda 10 dakikalık bir aşk sahnesi için 10 gün uğraştıklarından dert yanmıştı. Kechiche, oyuncularının bu eleştirilerinin filmi ‘temiz bir kalple ve gözle’ izlemeyi güçleştirdiğini düşündüğünü ve insanların ‘bu adam kızları bezdirmiş’ diye düşünmesine sebep olduğunu söylüyor.
Seydoux’dan ise “Bu filme bir senemi verdim. Çekimler dışında bir yaşantım olmadı. Her şeyimi verdim. Yönetmeni eleştirmiyorum, tekniğini eleştiriyorum. Bu yönetmenle çalışmak hayalimdi çünkü Fransa'’nın en iyi yönetmeni” açıklaması geldi.

‘Mavi En Sıcak Renktir’, 12 dakikayı bulan sevişme sahnesi nedeniyle Cannes Film Festivali boyunca ciddi eleştirilere maruz kalmıştı. Jüri başkanı Steven Spielberg, büyük ödülü açıklarken Cannes tarihinde ilk kez yönetmenle birlikte iki başrol oyuncusunu da sahneye çağırmıştı. ‘Mavi En Sıcak Renktir’in uyarlandığı kitabın yazarı Julie Maroh ise Kechiche’nin filmini üç saat süren anlamsız bir drama olarak nitelemiş ve porno olarak yaftalamıştı. Maroh, lezbiyen rolündeki oyuncuların uyarlamadaki başarısızlığının da altını çizmişti.

kaynak: sinema.mynet.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın