19 Mayıs 2015 Salı

Amerikada oynayan Türk dizileri

Los Angeles'ta sabah işe giderken önümüzde hareket halinde olan toplu taşıma aracının arkasındaki reklam afişi dikkatimi çekti, dikkatlice baktığımda "Suleiman El Gran Sultan" yazıyordu. yazılanları okudum daha sonra araştırdığımda dizinin Los Angeles'ta uzun süredir bir televizyon kanalında yayınlandığını öğrendim, dizi MundoFox televizyonunda ispanyolca kablolu tv üzerinden yayın yapıyor. dizi prime time da yayınlanıyor ve oldukça beğeniliyor. ayrıca ispanyolca tüm bölümlerine MundoFox televizyonunun internet sitesinde rastladım. televizyon dizinin reklamını ve tanıtımını iyi gerçekleştiriyor websitenin ana sayfasındada Muhteşem Yüzyılın tanıtımı var. şu anda dizi ispanyolca dublaj ile amerikanın güney yakasında gösteriliyor. umarız çok beğenilir ve ingilizce dublajda yapılır.

Los Angeles'ta oynayan diğer bir Türk diziside ' Kurt Seyit ve Şura. dizinin ispanyolca ismi 'Amoe En Guerra' Bu dizide MundoFox kanalında ispanyolca yayın yapıyor. ve dizi primetime da çok tutulan ve beğenilen dizilerden, reytinglerde üst sıralarda yer alıyor. MundoFox websitesi'nde bu dizilere gösterdiği ilgiden bunu rahatca anlayabiliyoruz.  Muhteşem Yüzyılda olduğu gibi MundoFox'un websitesinde  Kurt Seyit ve Şura dizi'sininde tüm bölümlerini ispanyolca olarak kullanıcılara sunuyor.  dizi Amerika'da bu kadar beğenildi ama  Türkiye'de sadece bir sezon 21 bolüm gösterimde kaldı ve yayından kaldırıldı.

Şu sıralar Amerikaya giriş yapan üçüncü dizide başrolünde Gürkan Uygun'un oynadığı Kaçak dizisi.
dizi ünlü Amerikan kanalı Azteca’ya satıldı. dizi bu sezon Türkiyede final yaptı.

İspanyolca dublajla Amerika televizyonlarında yayın yapan, Türk dizilerini bu linkten inceleyebilirsiniz : http://www.mundofox.com/shows

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın