2 Kasım 2012 Cuma

Ünlü filme Türkiye'den afiş


Türk tasarımcı Koray Doyran'ın "The Master" filmi için hazırladığı afiş beğenilince yapımcı firma sadece Türkiye'de değil, filmin vizyona gireceği tüm ülkelerde kullanılmasına karar verdi

Tüm dünyanın merakla beklediği, bu yıl Oscar ödüllerinin iddialı yapımlarından olan "The Master" filmi için filmin Türkiye'deki hak sahibi yapım şirketi Calinos Films tarafından Türkiye için özel olarak bir afiş hazırlatıldı. Filmin afişini Türkiye'de yaşayan genç tasarımcı Koray Doyran yapım şirketinin siparişi üzerine hazırladı. Ancak bu afiş, internet üzerinden yayımlandıktan sonra sosyal medyada ve sinema sitelerinde o kadar beğenildi ki, yapım şirketi tarafından filmin vizyona girdiği diğer ülkelerde de kullanılmasına karar verildi.

Genç Türk tasarımcı Koray Doyran, Twitter'dan bu haberi önceki gün "Weinstein Company tasarlamış olduğum 'The Master' posterlerini uluslararası afişleri olarak da kullanmak istediğini tarafıma bildirdi" diyerek duyurdu. Doyran ayrıca, "Yani afişler sadece Türkiye'de kullanılmayacak. Posterlere ulaşmak isteyen herkes kendi ülkelerinden rahatlıkla ulaşabilecek," diye de ekledi. Buna rağmen filmin Koray Doyran imzalı afişi, film ABD'de gösterime girdikten sonra yayımlandığı için ABD'de kullanılamayacak. Calinos Films yapım şirketi daha önce de Koray Doyran'a afiş sipariş etmiş ve tasarımcıyla birlikte çalışmıştı. Genç tasarımcı daha önce şirket için tasarladığı "Yeryüzündeki Son Aşk," "Elena," "Vampir Cehennemi" afişleri; Rusya, Meksika, Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerdeki dağıtımcılar tarafından satın alınmıştı. "The Master" Türkiye'de 9 Kasım'da vizyona girecek.

kaynak: sabah.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın