9 Nisan 2014 Çarşamba

Ankara Engelsiz Filmler Festivali başlıyor

Festival, 20 - 25 Mayıs 2014 tarihleri arasında düzenlenecek.

"Bir arada film izlemek mümkün" sloganıyla yola çıkan ve tamamı görme, işitme ve ortopedik engellilerin erişimine uygun bir altyapıda hazırlanan Ankara Engelsiz Filmler Festivali, 20 - 25 Mayıs 2014 tarihleri arasında ikinci kez gerçekleştiriliyor.

Puruli Kültür Sanat tarafından organize edilen ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın himayesinde gerçekleştirilen Ankara Engelsiz Filmler Festivali'nde engeli olan ya da olmayan tüm sinemaseverler bir arada film izleyebiliyor, film ekipleriyle yapılan söyleşileri takip edebiliyor ve atölye çalışmalarına katılabiliyorlar.

Festival’deki tüm filmler sesli betimleme, işaret dili ve ayrıntılı altyazı eşliğinde gösteriliyor. Engeli olmayan seyirciler ise Festival stantlarından edindikleri kulaklıklarla filmleri takip edebiliyorlar.

Festivalde yönetmen ve film ekipleriyle yapılan söyleşiler de işaret dili çevirmeni eşliğinde gerçekleşiyor. Festivaldeki tüm gösterim ve etkinlikler ücretsiz olarak gerçekleşiyor. Türkiye ve dünya sinemasının son dönem örneklerinin görme ve işitme engelli sinemaseverlerin erişimine uygun altyapıda gösterildiği Türkiye'deki ilk film festivali olan Ankara Engelsiz Filmler Festivali kapsamında gerçekleştirilen Engelsiz Yarışma da yine engelli sinemaseverlerin Türkiye'de takip edebildikleri ilk film yarışması oldu.

kaynak: mynet.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın