9 Nisan 2014 Çarşamba

Kilisede çocuk tacizi skandalı İrlanda’da film oldu

Katolik Kilisesi’nde yaşanan çocuk taciz olayları, İrlanda yapımı Calvary filmi ile beyaz perdeye taşındı.

John Michael McDonagh tarafından yazılan ve yönetilen film, İrlanda’da en iyi film, en iyi senaryo ve en iyi aktör ödüllerini kazandı. Filmde Rahip James’i canlandıran Brendan Gleeson’ın çocukluğunda tacize uğramış bir kilise üyesinden ölüm tehdidi alması ve sonrasında gelişen olaylar anlatılıyor.

Yazar ve Yönetmen John Michael McDonagh, “Rahiplerin taciz skandalları zor, rahatsız edici, korkunç ve şeytani bir konu. Neden böyle bir konuya açık şekilde yaklaşmak istersiniz? Biraz farklı yolla kara mizah katmak iyi bir yaklaşımdı” dedi.

Filmin yönetmeni gibi ve baş aktörü de İrlanda’da çekilen filmin küresel bir soruna değindiği görüşünde. Oyuncu Brendan Gleeson,
“Film kültürel olarak İrlanda’da çekildi ve çalışanların karakteri de içine sindi. Bu nedenle bir çok yönden İrlanda filmi, fakat konunun küresel olduğunu umut ediyorum. Ayrıca umarım film Katoliklik ve diğer dinlerden öte bir durumda olur. İnsanların Katolik olarak yetiştirilmek veya anlamak için başka bir hissiyata kapılmadan filme yanıt verebilmelerini umuyorum” diye konuştu.

Çocuk tacizi skandalını konu alan kara mizah türü İrlanda filmi 11 Nisan’da izleyici ile buluşacak.

kaynak: tr.euronews.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın