22 Mart 2014 Cumartesi

En iyi kısalar açıklandı

Akbank 10. Kısa Film Festivali’nin Sonuçları Belirlendi…
 
Akbank 10. Kısa Film Festivali’nin yarışma bölümüne başvuran 231 film arasından yapılan değerlendirme sonucunda; “En İyi Kurmaca Film Ödülü”nü “Ayaz Vurgunu” ile Aydın Kapancık, “En İyi Belgesel Film Ödülü”nü “Meğer” ile Uğur Egemen İres ve “En İyi Canlandırma Film Ödülü”nü “Tornistan” ile Ayce Kartal kazandı.

Bu yıl 10 - 20 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen Akbank 10. Kısa Film Festivali, yurt içi ve yurt dışından geniş katılımı, yeni bölümleri, atölye çalışmaları ve söyleşileriyle sinemaseverlere keyifle izleyecekleri dopdolu bir program sundu. 16 ülkeden 98 film, 21 seans, 11 söyleşi ve atölye çalışması, sinema dünyasından 19 konuğun yer aldığı festival, 10 gün boyunca farklı renkler, coğrafyalar, kültürler ve düşünceleri izleyiciyle buluşturdu.

İŞTE EN İYİLER

Akbank 10. Kısa Film Festivali jürisi bu sene dört farklı kategoriden oluşuyor. 231 filmin başvurduğu yarışmalı bölümü “Festival Kısaları”nın ön eleme jüri kurulu üyeleri, yönetmen ve Bahçeşehir Üniversitesi Sinema-TV öğretim görevlisi Ayşegül Selenga Taşkent ve yönetmen Mehmet Güleryüz’den oluşan ön eleme juri kurulu tarafından değerlendirildi.

Kurmaca Kategorisi Jüri Kurulu bu yıl; yönetmen ve senarist Reis Çelik, Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof Dr. Haluk Gürgen, yapımcı Serkan Çakarer, yönetmen İlksen Başarır ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı’dan oluşuyordu. Jürinin değerlendirmesi sonucu, “En Iyi Kurmaca Film Ödülü”nü “Ayaz Vurgunu” ile Aydın Kapancık kazandı.

Oyuncu Serkan Ercan, sanat yönetmeni ve ressam Su Yücel, yönetmen Savaş Güvezne, belgesel sinemacı ve yapım yönetmeni Nalan Sakızlı ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı’dan oluşan Belgesel Kategorisi Jüri Kurulu, “En Iyi Belgesel Film Ödülü”nü “Meğer” ile Uğur Egemen İres’e verdi.

Canlandırma Kategorisi’nde ise Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Tasarımı öğretim görevlisi ve Bug Game Lab koordinatörü Güven Çatak, Türkiye canlandırma sinemasının önemli temsilcilerinden sanatçı Meral Erez, yönetmen Mehmet Kurtuluş, tasarımcı Emre Senan ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı’nın yer aldığı Canlandırma Film Kategorisi Jüri Kurulu, “En Iyi Canlandirma Film Ödülü”ne “Tornistan” ile Ayce Kartal’ı layık buldu.

“En İyi Kurmaca Film Ödülü”nü kazanan Aydın Kapancık, “En İyi Belgesel Film Ödülü”nü kazanan Uğur Egemen İres ve “En İyi Canlandırma Film Ödülü”nü kazanan Ayce Kartal, Akbank Sanat tarafından 8.000 TL ile ödüllendirildi.

Festival’de ayrıca “Pepuk” filmi ile Özkan Küçük “Kurmaca Dalı Mansiyon”, “Misafir” filmi ile Haydar Demirtaş ve “Soyka-Andêr” filmi ile Serhat Altay “Belgesel Dalı Mansiyon” ödülünün sahibi oldular.

Akbank 10. Kısa Film Festivali ödül töreni, 20 Mart 2014, Perşembe günü ünlü oyuncu Ceyda Düvenci’nin sunuculuğu ile Zorlu Center PSM’de gerçekleştirildi. Sinema camiasının önde gelen yönetmen, oyuncu ve tanınmış isimlerinin katıldığı törende Festival’in “Kısadan Uzuna” bölümünün konuğu yönetmen Mehmet Eryılmaz’a ve “Belgesel Sinema” bölümünün konuğu Derviş Zaim’e ve “Deneyimler” bölümünün konuğu film danışmanı Hayet Benkara’ya teşekkür plaketleri verildi.

Bunun yanı sıra, Akbank 10. Kısa Film Festivali kapsamında sosyal medya için hazırlanan tanıtım filmiyle ilgili #bencesonra hashtag başlığı ile gerçekleştirilen yarışma sonucunda yazdığı senaryo ile birinciliği kazanan Ece Aras’a plaketi verildi.
Akbank 10. Kısa Film Festivali ödül gecesi, dünyaca ünlü piyanist Tuluğ Tırpan’ın büyük beğeni kazanan performansı ile son buldu.

kaynak: mynet.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın