22 Mart 2014 Cumartesi

Fransa’da Cesar sinema ödülleri verildi

Hollywood Reporter’in bildirdiğine göre bu yıl Fransız Cesar sinema ödülünü Guillaume Gallienne’in ‘Les garçons et Guillaume, à table!’ filmi kazandı.

 ‘En iyi film’ ve ‘en iyi adapte edilen senaryo’ dahil 6 alanda ödül kazanan komedi filminde Gallienne başrolde oynamıştı.

Roman Polanski ise ‘Venus im Pelz’ isimli filmiyle ‘en iyi yönetmen’ ödülünü kazandı.

Aktris Scarlett Johansson da Cesar ödülü kazandı. Quentin Tarantino’nun elinden ödülünü alan Johansson ‘Ödül daha iyi olmayı sağlıyor’ dedi.

‘En iyi senaryo’ dalında ise ödülü Albert Dupontel’in ‘9 mois ferme’ isimli filmi kazandı. Filmde başrolü oynayan Sandrine Kiberlain en iyi kadın oyuncu ödülünü aldı.

‘En iyi başlangıç yapan kadın oyuncu’ ödülünü ise Adele Exarchopoulos ‘Adale’nin hayatı’ filmindeki rolüyle kazandı. Cannes Film Festivalinde Altın Palmiye ödülü kazanan bu film Cesar’dan başka bir ödül alamadı. Festivalde ‘En iyi yabancı film’ dalında yarışan Quentin Tarantino’nun ‘Django Unchained’ filmi ise ödül alamadı. En iyi yabancı film ödülünü Felix Van Groeningen’in ‘The Broken Circle Breakdown’ filmi kazandı.
Cesar Baldaccini anısına isimlendirilen Cesar ödülleri Fransa Sanat ve Sinema Teknolojileri Akademisi tarafından 1976 yılından beridir Paris’teki Châtelet Tiyatrosunda veriliyor.

kaynak: Rusyanın sesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın