7 Kasım 2013 Perşembe

Bizum Hoca'nın çekimleri tamamlandı

Yasemince, Tatlı Kaçıklar, Emret Komutanım gibi dizilerin ve Sümela'nın Şifresi Temel ile Moskova'nın Şifresi Temel filmlerinin senaristi Yılmaz Okumuş, senaryosunu yazdığı Bizum Hoca filmini, Sonbahar, Aşk ve Devrim, İstanbul ve Ey Aşk Nerdesin gibi sinema filmleri ve tv dizilerinin yapımcı - yönetmeni olan Serkan Acar'la birlikte yönetti.

Çekimleri Trabzon, Of, Çaykara ve Uzungöl'de tamamlanan filmde, Cezmi Baskın, Levent Ülgen, Serhat Özcan, Erdem Baş, Seymen Aydın, Mehmet Usta, Volkan Girgin, İsrafil Köse, Sabriye Kara, Tahsin Taşkın ve Alay Cihan gibi dizilerden ve sinema filmlerinden tanıdığımız oyuncular yer aldı.

Tipik bir Karadeniz komedisi olan filmin ana karakteri Bizum Hoca, yaşadığı beldede saygı gören, sözüne itibar edilen, doğa sevgisi üst düzey olan ve konuşmalarını Kur'an'dan ve Hz. Muhammed'in sözleriyle örneklendiren bir Karadenizlidir. Bizum Hoca yaşadıkları yöreye bir HES inşaatı kurulacağını öğrenir ve HES'e karşı çıkar.

Filmde ayrıca, Trabzonspor'un dünya çapındaki yıldız futbolcuları Flourent Malouda ve Jose Bosingwa da rol aldı.

Filmde senaryo gereği Hamamizade Kültür Merkezi'ndeki bir sergiyi gezmekte olan Malouda ve Bosingwa, Laz Star Yetenek Yarışması'na katılmak için bekleyen kalabalıkla karşılaştı. Malouda ve Bosingwa kendilerine "How are you?", "What are you doing?" diye seslenen kalabalığa, "İyiluk… Siz nabaysınız uşaklar?" cevabını verdi.

Serkan Acar ve Yılmaz Okumuş konuyla ilgili olarak, "Kariyerleri tartışmasız olan bu iki star futbolcuyla çekimden önce görüştük ve filmi anlattık. Filmin çevreci mesajına saygı duyduklarını ve katkıda bulunacaklarını, söylediler." dedi.

Müziklerini Kemal Sahir Gürel'in yapacağı Bizum Hoca filmi, 2014 Ocak'ında tüm Türkiye ve Almanya, Hollanda, Avusturya, İsviçre, Belçika, Fransa ve İngiltere'de vizyona girecek.

kaynak: sabah.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın