18 Nisan 2012 Çarşamba

Yabancı televizyoncular Kapadokya'yı ekranlara taşıyor


Türkiye'nin peri bacaları, sıcak hava balonculuğu, kültür, doğa ve manzara turizmi merkezlerinden Kapadokya'da geçen ay Japonya, Singapur ve Güney Kore'den televizyon kanallarının çekim yaptığı bildirildi.

Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü ve Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğünün izinleri ile Mart ayı boyunca bölgede Uzakdoğu'nun 3 farklı ülkesinden 2 televizyon kanalı ile bir film şirketi çekimler yaptı.

Japon özel televizyon kanalı Fuji TV'nin 17 Şubat-5 Mart tarihleri arasında film çekimi, Singapur Spain Pte. Ltd. Şti 12-19 Mart tarihleri arasında film çekimi, Güney Kore Televizyonu TVN kanalı için CR E&M' Şirketi tarafından 25 Şubat-3 Mart tarihleri arasında film çekimi yapıldı.

Ayrıca TRT Genel Müdürlüğü tarafından TRT Müzik Kanalında yayınlanacak olan "Türküler ve Öyküler" adlı program, Bilimin Kıyısında" adlı belgesel film ve TRT Belgesel Kanalları adına Mantis Film Şirketi tarafından çekimler gerçekleştirildi.

(CİHAN)
kaynak: zaman.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın