9 Kasım 2011 Çarşamba

Bollywood'un Mardin sahnesi


(Bir Zamanlar Tiger)" filminin aksiyon sahneleri Mardin'de çekiliyor.

Hint sineması Bollywood'un ünlü yıldızları Salman Khan ve Katrina Kaif'in başrolünü paylaştığı "Ek Tha Tiger

(Bir Zamanlar Tiger)" filminin aksiyon sahneleri Mardin'de çekiliyor.

Tarihi varlıklarının güzellikleriyle Türkiye'de çok sayıda film ve diziye ev sahipliği yapan Mardin'in bu zenginliği yabancı yönetmenlerin de ilgisini çekmeye başladı. Hint sinemasının ünlü yönetmeni Kabri Khan, Salman Khan ve Katrine Kaif'in başrolünü paylaştığı "Ek Tha Tiger (Bir Zamanlar Tiger)" filminin bazı aksiyon sahnelerinin çekimi için Mardin'i seçti. Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 4 ülkede çekilecek ve aynı anda 25 ülkede gösterime girecek filmin, bazı sahnelerinin de İstanbul ve Antalya'da çekildiği bildirildi.

Filmin Türkiye'deki yapımcısı Birsin Çolakoğlu Gandolf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hintli ve Pakistanlı iki ajanın aşk hikayesini konu alan filmin, aksiyon sahnelerinin Mardin'de çekilmeye başlandığını söyledi.

Şehrin doğal güzelliği, tarihi yapıların mükemmelliği ve kenttin orjinalliğini korumasının filmin burada çekilmesinin nedenlerinden biri olduğunu anlatan Gandolf, "Çatıları, dar sokakları ve ara sokakları kullanıyoruz. Mardinli vatandaşlarımızı da yan karakterlerde oynatıyoruz. Buradaki esnaflarımıza da katkıda bulunuyoruz" dedi.

Mardin'in tarihi yapısına hayran kaldığını belirten yönetmen Khan, kenttin sıcak kanlı insanlarına teşekkür etti.

-"Tarihi kentimiz adını dünyaya duyuruyor"

Vali Turhan Ayvaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mardin'in her geçen yıl turizmde yakaladığı başarıyı beyaz perdeye de aktardığını ifade etti.

Mardin'in her sokağında ayrı bir güzellik olduğunu kaydeden Vali Ayvaz, şöyle dedi:

"Tarihi kent son yıllarda yerli ve yabancı film yönetmenleri ve sinema oyuncularının uğrak yeri oldu. Mardin'de çekilen film birçok ülkede gösterime giriyor. Mardin'in tanıtımı için çok güzel bir fırsat. Turizm ve sanayi alanında yaşanan gelişmelerden sonra şimdi sinema ve dizi sektöründe de tarihi kentimiz adını dünyaya duyuruyor. Bizlerde burada yaptıklarımız çalışmalar ile Mardin'i geleceğe hazırlıyoruz. Sayın Başbakan Mardin'i ziyaret ettiği zaman tarihi kentti Mardinwood'a çevirmek ve film platosu haline getirmek için projesini açıklamıştı. Amerika'da bir Hollywood varsa, nasıl Hindistan'da bir Bollywood varsa bizim için Türkiye'de Mardinwood olacaktır. Mardin yakın tarihte dünyanın önemli film platosu haline gelecek."

-AA
 MARDİN
                                                                                                                                       Alıntıdır,,,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın