18 Nisan 2012 Çarşamba

'Filmi bozdun' davası


Sattığı ve bozuk olduğu iddia edilen kimyasallarla "Kurtlar Vadisi Filistin" gibi sinema filmlerinin negatiflerine banyo sırasında zarar vermekle suçlanan Kodak'a 30 bin liralık dava açıldı

Kurtlar Vadisi Filistin, Sultanın Sırrı ve Ya Sonra gibi uzun metrajlı filmlerin negatiflerinin banyo sırasında zarar gördüğünü iddia eden Axa Sigorta, Kodak Near East Inc. Şirketi İstanbul Şubesi hakkında, faiziyle 30 bin liralık icra takibi başlattı. Sigorta şirketi, icra takibinin durması üzerine alacak davası açtı. Axa Sigorta'nın avukatları tarafından açılan davaya göre; Sinefekt Post Prodüksiyon Hizmetleri AŞ., müşterilerine ait film negatiflerini, laboratuvarlarda işlem görmesi sırasında uğrayacağı zararlar için sigortalattı. Uzun metrajlı filmler ve Eti reklam filminin banyosu sırasında, iddiaya göre Kodak Near East Inc. Şirketi tarafından üretilen ve satılan kimyasalların bozuk olması nedeniyle hasar meydana geldi. Sinefekt Post, bu nedenle İstanbul 4'üncü Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu. Bilirkişi raporuna göre kimyasal analiz ve gözlemler sonucunda bozuk görüntülerin olduğu tespit edildi. Sinefekt Post, noter kanalıyla Kodak Near East Inc. şirketine ihtarname çekti. Satın aldıkları banyo kimyasallarının bozuk ve ayıplı mal olduğunu bildirdi. Ardından da Axa Sigorta aranarak zararın karşılanması istendi. Axa Sigorta, 27 bin liralık sigorta poliçesini ödedi. Ardından da ödenen hasar bedelinin, hasardan sorumlu olan Kodak Near East Inc. şirketinden talep hakkı bulunduğu gerekçesiyle, İstanbul 19'uncu İcra Müdürlüğü kanalıyla icra takibi başlattı.

'30 BİN LİRA İSTİYORUZ'
Dava dilekçesinde "Bilirkişi raporu, hasarlı filmlerin banyosunda kullanılan kimyasalların bozuk olduğunu ispat etmektedir. Sigorta şirketi hasar bedelini ödemiş ardından Kodak Near East Inc. aleyhine icra takibi başlatmıştır. Ancak davalı Kodak şirketi, itiraz üzerine icra takibini durdurmuştur. Bu nedenle haksız itirazların iptali ile bu davanın açılması zarureti doğmuştur. Davalı şirketten faiziyle 30 bin lira tutan alacağımızın tahsilini talep ediyoruz" denildi.

ALİ OKTAY
kaynak: sabah.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın