18 Nisan 2012 Çarşamba

‘Titanic’ hâlâ kazandırıyor


“Titanic 3D”, Türkiye’de gösterime girdiği ilk 10 günde 53 bin 308 kişi tarafından izlendi

Titanic faciasının yüzüncü yıldönümünde 3D formatında yenilenerek tüm dünyada gösterime giren “Titanic 3D” geçtiğimiz hafta sonu dünya genelinde 100 milyon dolar hasılatıyla yine göz kamaştırdı.

Yapımcı yönetmen ve senaryo yazarı James Cameron sinema gişelerinin kralı konumunu koruyor. 90’lı yılların ortalarında “Titanic’te geçen bir ‘Romeo ve Juliet’ çekeceğim” diyen ve projeye çok büyük yatırım yapan James Cameron’la dalga geçenler bile vardı. “Sonu belli olan bir filmi seyretmeye kim gider?” deniyordu. Ne var ki, “Titanic” 1997 yılında popüler bir fenomen haline geldi ve 1.84 milyar dolar toplam hasılat yaptı. On beş yıl sonra Titanic faciasının 100. yıldönümünde film, Türkiye dahil dünya genelinde 71 ülkede 3D formatıyla tekrar gösterime girdi. 2D’den 3D’ye adapte edilen “Yıldız Savaşları: Gizli Tehlike - Bölüm 1”, “Aslan Kral” gibi örneklere oranla çok daha başarılı bir 3D uygulamasıydı bu... 3D’nin dünyada yaygınlaşması için elinden geleni yapan Cameron, geniş bir ekiple yürüttüğü özenli çalışma sonucunda “Titanic”i adeta 3D gibi çekilmiş hale getirmeyi başarmıştı. Bu başarılı uygulama, gişelerde de karşılığını buldu.

ÇİN’DE BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ 
Filmi hiç tanımayan genç kuşaklar ve anılarını tazelemek isteyen eski hayranları “Titanic 3D”yi son haftaların en çok seyredilen filmlerinden biri haline getirdi. AP’nin haberine göre “Titanic” 2 milyar dolar sınırını şimdiden geçmiş durumda. Cameron, 2009 yapımı “Avatar”la da 2.8 milyar dolar kazanmıştı. ABD’de şu ana kadar toplam 44.4 milyon dolar kazanan “Titanic 3D”, geçtiğimiz hafta sonu dünya genelinde 100 milyon dolar kazandı. Bunun 11.6 milyon doları ABD ve Kanada’dan geldi, 88.2 milyon doları ise 69 ülkeden. Bu arada, film, Çin’de gösterime girdiği ilk hafta sonunda 58 milyon dolarlık muhteşem bir hasılat yaptı. Sadece bu rakamlarla bile “Titanic” 2 milyar dolar sınırını geçmiş durumda.

kaynak: haberturk.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın