8 Aralık 2011 Perşembe

ABD Televizyonundan Genç Türk Yönetmene Ödül


Yönetmenliğini Taylan Sinan Yılmaz'in yaptığı ENDLESS adlı kısa film Amerika'nin en çok izlenen public kanallarından PBS 13 ya da diğer adıyla WNET Thirteen tarafından düzenlenen yarışmada büyük başarı kazandı.

 Kuratorler ve jüri tarafından REEL 13 kısa film yarışmasına seçilen 'Endless' filmi halk oylamasında da en çok oyu alarak birinci oldu. Endless (Sonsuz) filmi 1 Ekim Cumartesi akşamı 9 PM'de PBS 13 kanalında yayınlanacak.

Endless filmi geçen hafta İzlanda'da düzenlenen Reykjavik Uluslararası Film Festivali kapsamında Couch Fest Films'te seçilerek Dünya genelinde 36 salonda gösterildi. Taylan Sinan Yılmaz, Nuri Bilge Ceylan'la birlikte Reykjavik Uluslararası Film Festivali'ne katılan tek Türk yönetmen oldu.

New York Film Akademi desteği ile gerçekleştirilen filmin görüntü yönetmenliğini ve yapım ortaklığını New York'ta yaşayan Türk sinemacı Uğur Becer üstlendi.

Haziran ayında çekimleri Upstate New York, Cortlandt Manor'da yapılan filmin yapımcılığını NTM Creative ve Ex-Oriente Films üstleniyor.

Martin Pfefferkorn ve Jeannie Rae Kempa'nin rol aldığı film birbirlerini çok seven yaşlı Amerikalı bir çiftin kendi kaderlerini tayin edişinin hikayesini anlatıyor.

Filmin yönetmeni Taylan Sinan Yılmaz, daha önce çektiği müzik videoları ve reklam filmleri dışında ilk kısa filmi Endless’le elde ettiği başarıdan ve filmin festivallerde aldığı tepkilerden dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Yılmaz şu günlerde uzun metraj bir film senaryosu üzerinde çalışıyor ve filmi Turkiye’de çekmeyi planlıyor.

Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, resim bölümü mezunu bir ressam olan Taylan Yılmaz, bir dönem Hbr Maymun ve Pişmiş Kelle gibi dergilerde cizerlik de yaptı. Elektronik müzik alanında uluslararası alanda tanınan bir DJ olan Yılmaz’ın, Londra ve İstanbul’daki plak şirketleri tarafından yayınlanmış eserleri bulunuyor.

2008 yılından itibaren çalışmalarını New York’ta sürdüren sanatçı, Vogue, Latina Magazine, Daily Courier gibi dergilere fotoğraf çekti ve birçok ünlü marka için video ve fotoğraf çekimi gerçekleştirdi. Yılmaz'ın çalışmaları www.taylanyilmaz.net adresindeki web sitesinde yer alıyor.

Endless Filmini aşağıdaki adresten izleyebilirsiniz.

http://vimeo.com/27892056
amerikaliturk.com
                                                                                                                                         Alıntıdır....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın