3 Aralık 2011 Cumartesi

16. Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali Başladı


Boston Belgesel ve Kısa Film Yarışması Başladı
16. Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen belgesel ve kısa film yarışması Boston Güzel Sanatlar Müzesi’nin Remis sinema salonunda Göbeklitepe: Dünya’nın İlk Tapınağı belgeselinin gösterimiyle başladı. Beğeni kazanan belgesel film gösterim sonunda seyircilerden büyük alkış aldı.

Yarışma jürisinde Harvard Film Arşivi Direktörü Haden Guest, Boston Phoenix gazetesinin film editörü Peter Keough, Boston Güzel Sanatlar Müzesi Film Küratörü Carter Long’un yer almakta oldugu programda  yarışma ve yarışma dışı  olarak toplam 32 film izleyicilerle buluşacak. Ayrıca, seyirciler de “En İyi Belgesel” ve “En İyi Kısa Film”ini  belirlemek için oy kullanabilecek. Amerikalı sinemaseverlerin büyük ilgi gösterdiği yarışma  8 Aralık’ta Boston Üniversitesi’nde yapılacak olan gösterimlerle sona erecek.


Yarışma bölümündeki  belgeseller:

Yüksel Aksu’nun Anadolu’nun Son Göçerleri Sarı Keçililer, İbrahim Aynekin’in Ayasofya , Sabite Kaya’nın Bedensiz Ruhlar, Elif Suyabatmaz’ın Bereket Apartmanı, Nagihan Çakar’ın Büyükaşık’lar, Enis Rıza’nın Çöpte Dostoyevski Buldum, Ahmet Turgut Yazman’ın Göbeklitepe : Dünyanın İlk Tapınağı, Zeynep Merve Uygun’un In Out,  Ömer Asan’ın Kardeş Nereye? Mübadele, Orkide Ünsür’ün Metruk, Nefin Dinç’in Öteki Kasaba,  Erkal Tülek’in Sudaki Suretler,  Mustafa Ünlü’nün The Zone, Burak Cem Arlıel’in Türk Pasaportu, Sabine Küper-Büsch ve Thomas Büsch’ün Yollarda, Özlem Yılmaz’ın Yüzündeki Dalgalar – Boş Ada.

Yarışma bölümündeki kısa filmler:

Veysel Cihan Hızar’ın Adem’in Kuyusu, Orhan İnce’nin Ali Ata Bak,  Ertuğ Tüfekçioğlu’nun Direk Aşk, Güçlü Yaman’ın Dönüşü Olmayan Yolculuk – Son Durak Frankfurt Havaalanı, Nihan Belgin’in Fırça Darbesi,  Kerem Keskin’in Gerçek Bir Hikayeden Uyarlanmıştır, Selcen Ergun’un Güneşli Bir Gün, Tunç Şahin’in Hamam,  Azime Kanal’ın İzdivaç, Adem Demirci’nin Korkuluk, Oktay Suat Şenocak’ın  O An, Uygar Şirin ve Burcu Aykar Şirin’in Ölüm, Bedirhan Sakcı’nın PerePara, Ayşegül Şahinbozkır’ın Süt, Yasin Ilgaz Irmak’ın  Vantila-tograf – Ahmet Uluçay’a Armağan.


Yarışma programı ve filmler hakkındaki bilgi

http://www.bostonturkishfestival.org/competition/competition  adresinde yeralmaktadır.

1996’dan bu yana her yıl düzenlenen  Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali  “Anadolu’nun Renkleri” temalı festival programı sergiler, konserler, film yarışması, Türk yemek ve şaraplarının tanıtımı gibi geniş bir yelpazeye yayılıyor.  Boston Türk Festivali, Kuzey Amerika’daki bir ayı aşan  ilk Türk kültür ve sanat festivali olma niteliğini de taşıyor. Festivalin ana sponsorluğunu Turkish Cultural Foundation, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve  Türk Hava Yolları yapıyor.

turkishny.com
                                                                                                                                         Alıntıdır.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın