4 Aralık 2011 Pazar

Cep’ten film çekti


Hoomen Khalili ilk uzun metrajlı filmini cep telefonu kamerasıyla çekti. Film Oscar’a aday bile olabilir...

Tamamı cep telefonuyla çekilen “Olive”, ABD’de 16 Aralık’ta vizyona giriyor. Hooman Khalili’nin ilk filmi “Olive”, tek bir kelime bile konuşmayan küçük bir kızın üç kişinin hayatını değiştirmesini konu alıyor. “Olive”in Los Angeles’ta bir sinemada gösterime girmesi ve bir hafta gösterimde kalması, filmin 2012 Akademi Ödülleri için değerlendirme kapsamına girebileceği anlamına geliyor.  Filmin yönetmeni Khalili, Los Angeles Times’a verdiği bir söyleşide, filmi çektiği Nokia telefonun ayarlarını bozarak otomatik zoom özelliğini kapattığını, filmini ancak bu şekilde yönetebildiğini açıklamıştı. Film, cep telefonuyla çekilmiş olmasına rağmen iddiasız bir çalışma değil. Kast direktörü, makyaj uzmanları ve mekan çalışmalarının yanı sıra filmde önemli bir oyuncu rol alıyor:  “The Notebook” ve “A Woman Under Influence” ile iki kez Oscar adayı olan Gena Rowlands.


Nokia’nın filme finans sağlama teklifini reddetmesinin ardından Khalili filmini bağımsız bir destekle, 500 bin dolarlık bir bütçeyle çekti.
“Olive”, tamamı cep telefonuyla çekilmiş ilk uzun metrajlı film olsa da, daha önce de benzer çalışmalar yapıldı. “İhtiyar Delikanlı”da imzası bulunan Güney Koreli yıldız yönetmen Park Chan-Wook, iPhone ile çektiği 30 dakikalık filmi “Paranmanjang” ile bu yılki Berlin Film Festivali’nden kısa film dalında Altın Ayı kazandı.

milliyet.com.tr
                                                                                                                                          Alıntıdır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın