14 Kasım 2011 Pazartesi

'Gezici Film' İzmir'i gezecek


Kapılarını sinemaseverlere açmak için gün sayan Konak Sineması'nın ilk müjdesi, "Gezici Film Festivali" oldu.

Sinemanın işletmesini alarak, bir süredir tadilat çalışmalarını yürüten İzmir Sinema ve Görsel Sanatlar Derneği, 6 yıl aradan sonra Gezici Festival'i tekrar İzmir'e getiriyor.

14-18 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek festivale ev sahipliği yapacak İzmir'deki gösterimler, tarihi Konak Sineması'nda gerçekleştirilecek.

İzmir Sinema ve Görsel Sanatlar Derneği Genel Koordinatörü Aydın Karataş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Konak Sineması'nın İzmir'in kent kültürü açısından öneminin büyük olduğunu belirterek, "Tarihi sinemanın açılışını, 6 yıl aradan sonra İzmir'e uğrayacak olan Gezici Festival'le yapmak bizi çok daha mutlu ediyor" dedi.

Kent kültürü açısından önemli olan bir sinema salonunun AVM sinemalarına yenik düşerek kapanması ve sinemaların şehir merkezinden koparak alışveriş merkezlerine sıkışmasının sinemaseverler açısından olumsuz bir gelişme olduğunu dile getiren Karataş, amaçlarının, sinema salonlarını AVM'lerden kurtarıp tekrar şehrin merkezine, halkın içine çekmek olduğunu kaydetti.

Karataş, şu görüşleri aktardı:
"Artık, film gösterimi için yer bulamadığından dolayı şehrimize küsüp gelmeyen sinema festivallerini getirme ve yeni festivaller gerçekleştirme zamanı. Bu konudaki ilk adımımız Gezici Film Festivali'nin tekrar İzmir'e gelmesini sağlamak oldu. Bu festival, Konak Sinemasının ve Kemeraltı'nın eski günlerine dönmesinde faydalı olacaktır. Bundan sonra hem ulusal hem de uluslararası düzeyde organizasyonlarımız olacak. İzmir halkını nitelikli filmlerle buluşturacağız."

Festival için imza kampanyası

İzmir, Gezici Film Festivali'nin, ilk defa Ankara'dan yola çıktığı 1995 yılından başlayarak 11 yıl boyunca festivale ev sahipliği yapan şehirlerden birisi olmuştu.

Bu yıl internet üzerinden "Gezici Festival'in İzmir'e de Gelmesini İstiyoruz"" imza kampanyasını başlatan İzmirli sinemaseverlerin isteği aralık ayında gerçekleşecek.

İmza kampanyasını başlatan sinemaseverlerden birisinin sözleriyle, "Her sene geleceğine güvendiğimiz ve sevdiğimiz uzaktaki bir komşumuz gibiydi" diye tanımlanan Gezici Festival son durak olarak, 14-18 Aralık tarihlerinde İzmirlilerle buluşacak.

cnn türk
                                                                                                                                            Alıntıdır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın