27 Haziran 2013 Perşembe

En temiz film seti

Denizli sokaklarında, son yıllarda yaşanmamış bir hareketlilik var. "Annemin Ardından" adlı kısa filmin çekimleri nedeniyle başta oyuncular olmak üzere tüm ekip, ilgi odağında...

Yönetmenliğini Sadullah Şentürk, oyunculuklarını Mehmet Çepiç, Betül Çongal, Nevbahar Hakverdi, Serdar Sevtekin ve Zeynep Buse Kale'nin yaptığı, "Annemin Ardından" adlı kısa metrajlı filmin çekimi Denizli'de başladı. Filmin başrol oyuncusu Mehmet Çepiç, çevre duyarlılığını anlatan, ulusal ve uluslararası film festivallerine katılacak eserin, Türkiye'nin "En Temiz Kenti" unvanı bulunan Denizli'de çekilmesine dikkat çekti.

ÇEVRE SAĞLIĞI
Türkiye'nin 'En Temiz Kenti' ödülünü alan Denizli Belediyesi'nin çevre sağlığı konusunda toplumsal duyarlılığı arttırmak amacı ile destek olduğu "Annemin Ardından" isimli kısa film çekimine başlandı. Ulusal ve uluslararası kısa film festivallerine katılacak filmin yönetmen koltuğunda Ekmek Teknesi, Kurtlar Vadisi ve Behzat Ç. gibi sevilen dizilerin ünlü yönetmeni Sadullah Şentürk, başrolde ise Mehmet Çepiç rol aldı. Yönetmen Şentürk, Gazi Bulvarı'nda başlayan çekimde gazetecilere açıklama yaptı. Çevre konusunda filme katkı koymak için çaba gösterdiğini kaydeden Şentürk, "Denizli Belediyesi çevre duyarlılığına destek verdiği için bu projede de elinden geleni esirgemedi. Bu nedenle filmi 'En Temiz Kent' unvanı bulunan Denizli'nin sokaklarında çekiyoruz" diye konuştu.

BİR ÇOCUĞUN GÖZÜYLE
Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Mehmet Çepiç ise, 2012 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Denizli Belediyesi'nin En Temiz Kent ödülünü aldığını hatırlatarak, "Hakikaten Denizli sokaklarında gezdiğim zaman sanki evimin önünde gibiyim. Çok temiz" dedi. Çepiç, "Senaryo bir kısa film hikayesi. Eseri ulusal ve uluslararası film festivallerine göndereceğiz. Bir küçük çocuğun gözünden çevre duyarlılığı ve temizliği ile ilgili bir hikaye bu. Bu konu Türkiye'nin En temiz Kenti Denizli ile de örtüşüyor. Sayın Başkan Osman Zolan'ın bu konuda çok ciddi destekleri var. Burada çok rahat çalışabiliyoruz. Bu Denizli halkının duyarlılığından kaynaklanıyor. İnşallah bizde ulusal veya uluslararası arenada bir ödül alırsak, Denizli'ye de çok güzel şeyler yapmış olacağız" diye konuştu.

UFUK SOYHAN
kaynak: yeniasir.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın