27 Haziran 2013 Perşembe

Baba-oğul Smith'ler gelecekte savaş veriyor

'Dünya-Yeni Bir Başlangıç'; gelecekte, insanoğlunun o güne dek bildiği tek yuvayı terk etmeye mecbur kalmasından bin yıl sonra geçiyor. Film, ilginç konusunun yanı sıra başrolde oynayan Will Smith ile oğlu Jaden Smith'in performansıyla da dikkat çekiyor. Filmin tohumları, evde sıradan bir akşamda atılmış. 'The Karate Kid'den sonra, Jaden ve anne-babası genç oyuncunun bir sonraki projesini değerlendiriyorlardı. Hem baba, hem oğul Smith için yeniden birlikte çalışmak önemliydi.

TELEVİZYON BAŞINDA ÇIKTI 
Will Smith bu konuda şunları söylüyor: "Jaden'le bir akşam televizyon seyrederken; 'Pursuit of Happyness'te birlikte çalışmanın ne kadar hoşumuza gittiğini, bunu tekrar yapmamız gerektiğini konuşuyorduk. Tam bundan konuşurken, fonda haberler vardı ve Jaden, 'Belki ben senin oğlun olurum, başım derttedir ve senin savaştan eve geri dönmen gerekir' dedi. Bu, bağ kurmak için Alaska'ya giden bir baba-oğul hikayesine döndü. Bin yıl gelecekte geçen bir hikaye fikri ortaya çıkana kadar ilginç bir sohbet yaptık. 'Dünya-Yeni Bir Başlangıç' konsepti böylece kafamızda oluşmaya başladı."

SEYİRCİ YAKINLIK DUYACAK 
Sonuç olarak ortaya; insanoğlunun yeryüzünü terk etmeye karar verişinden, filmde geçen olaylara kadar uzanan; insanlık tarihini konu alan 300 sayfalık bir kaynak kitap çıktı. Kitabı Eisner ödüllü çizgi roman yazarı Peter David ile Michael Jan Friedman ve Robert Greenberger kaleme aldı. Kitap, film için kaynak olarak kullanıldı. Will Smith, filmiyle ilgili şunları söylüyor: "Bu filmde gerçekten ilginç olduğunu düşündüğüm şey; büyük çaplı oluşuna karşın izleyiciler arasındaki herkesin özdeşleşebileceği basit bir fikirden yola çıkması, bir baba-oğul hikayesi anlatmasıydı. Bence; oğluyla bağ kurmaya, ölümkalımla sonuçlanabilecek bir ortamda ona bir şeyler öğretmeye çalışan babayı gören seyirciler bu öyküye gerçekten yakınlık duyacaklar."

İLK BAŞROLÜNÜ KAPTI
Henüz 14 yaşında olan Jaden Smith, şimdiden başrol oyuncusu olarak sinemaya damgasını vurdu. İlk olarak, babasıyla birlikte 'The Pursuit of Happyness'le kamera karşısına geçen genç Smith, performansıyla beğeni topladı. Ardından 'The Day the Earth Stood Still'de yardımcı oyunculuk yaptı. Sonrasında ise dünya çapında hit olan 'The Karate Kid'de Jackie Chan'la başrolleri paylaştı. 'Dünya-Yeni Bir Başlangıç'ın gösterime girmesiyle, genç Smith'in böylesine bir başrol üstlenecek yetenek, beceri ve karizmaya sahip olduğu açıkça görüldü.

kaynak: sabah.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın