13 Mart 2012 Salı

Emre Kınay'dan sinema öğrencilerine tavsiyeler


Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Karagöz Sinema Atölyesi, usta oyuncuları keyifli söyleşilerde kursiyerlerle buluşturmaya devam ediyor.

Türk tiyatrosunun ve sinemanın önemli isimlerinden olan başarılı oyuncu Emre Kınay, Karagöz Sinema Atölyesi’nin konuğu oldu. Bursa’da sahnelediği tiyatro oyunu öncesinde Tayyare Kültür Merkezi’nde öğrencilerle söyleşen Kınay, tiyatro ve sinema üzerine deneyimlerini paylaştı.
Kınay, sinema dünyasının insan kalitesi, kurumsal kimlik ve devlet destekli politikaların zayıf olmasından kaynaklı birçok önemli sorunu olsa da bu şartlara rağmen iyi filmlerin ortaya çıktığını ifade etti. Kınay, bu başarının temelinde de iyi bir hikaye ve bunu filme çevirmekte ısrar eden fedakar oyuncu, senarist, yapımcı ve yönetmenden oluşan bir ekip çalışmasının var olduğunu hatırlattı.

“Peşine düşeceğiniz ilk şey iyi bir hikâye olsun”

Karagöz Sinema Atölyesi’nin oyuncu, senaryo, film yapım eksenli eğitim seminerlerinin ve kısa film grup çalışmalarının takdire değer olduğunu kaydeden Kınay, Bursa’nın sinema dünyasına kendi insan kaynağını oluşturarak katkıda bulunma çabasının önemsenmesi gerektiğini belirtti. Sinemaya gönül verenler, “Sinema dünyasında peşine düşeceğiniz ilk şey iyi bir hikaye olsun. Çünkü sinema iyi bir hikâye ile başlar ve iyi sunulan bir hikâye ile büyür” diyerek tavsiyelerde bulundu. Kınay, Bursa’nın doğal plato ve hikaye zenginliği özelliğinin değerlendirilmesinin sinema dünyasına Bursa cephesinden ciddi katkılarda bulunacağını da sözlerine ekledi.

Söyleşinin sonunda Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Enver Karakoç, Kınay’a teşekkür ederek hediyeler verdi.

Uygulamalı eğitimler başladı

Bursa’da büyük ilgi ve katılımla çalışmalarına devam edilen ve sinemaseverler için adeta bir çatı haline gelen Karagöz Sinema Atölyesi’nin öğrencileri de usta oyuncuyu büyük bir merak ve ilgiyle dinlediler. Kınay’a merak ettikleri konularda sorular da soran kursiyerler, atölyede uygulamalı bir eğitim de olan kısa film çekimi için hazırlıklarına da başladı. Oyunculuk derslerinin ardından senaryo ve film yapım derslerinin de başladığı atölyede, teorik eğitimin yanında uygulamalı eğitime de başlandı. Karagöz Sinema Atölyesi’nin birinci dönem eğitim çalışmalarının Mayıs ayında öğrencilere ait kısa film ürünleri ile tamamlanması hedefleniyor.

OSMAN TÜYSÜZ / STAR BURSA
kaynak: stargazete.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın