4 Kasım 2011 Cuma

The Texas Chainsaw Massacre (1974)




Film şu sözlerle başlar; İzlemek üzere olduğunuz film beş gencin ama özellikle Sally Hardesty ve sakat Franklin’in başına gelen bir trajedidir. Onların genç olmaları çok daha trajik bir olaydır. Ama çok çok daha uzun hayatlar yaşamış olsalardı bile o gün gördükleri dehşeti ve çılgınlığı ne beklerlerdi ne de bunu isterlerdi. Sakin bir yaz öğleden sonrası onlar için bir kâbusa dönüşür. O günün olayları Amerikan tarihinde en tuhaf suçlardan birinin keşfine neden oldu. Teksas Elektirikli Testere Katliamı.

Filmin Hikayesi: Film , birkaç gün tatil yapmak için Texas yollarında seyahat eden bir grup genci konu alıyor. Sally (Marilyn Burns), Jerry (Allen Danziger), Franklin (Paul A. Partain), Kirk (William Vail) ve Pam (Teri McMinn) isimli gençler yolda karşılarına çıkan bir otostopçuyu (Edwin Neal) araçlarına almaya karar verirler. Normal olmadığı her halinden anlaşılan otostopçu, çok geçmeden garip yapısını belli eder ve çakısını çıkarıp kendi elini keser. Ardından Franklin’i de bıçaklayan otostopçudan korkan gençler, kısa süre sonra onu araçtan atarlar.

Bir süre sonra kalacakları eve ulaşan beş genç, tatillerinin geri kalan kısmının güzel geçeceğini düşlemektedirler. Başlarına geleceklerden habersiz gençler, aslında Leatherface’in (Gunnar Hansen) tam avucunun içine düşmüşlerdir…

Gerçek Hikaye: Tobe Hooper’ın Kim Henkel ile birlikte yazıp yönettiği Texas Chainsaw Masssacre, yine Wisconsin’li seri katil Ed Gein’in hikayesinden esinlenilerek ortaya çıkmıştır.

                                                                                                                                             Alıntıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın