3 Kasım 2011 Perşembe

The Hills Have Eyes (1977)



Filmin Hikayesi: Big Bob ve Ethel çifti evlilik yıldönümlerini kutlamak için ailecek bir yolculuğa çıkarlar. Küçük çocukları Bobby ve Brenda’nın yanısıra büyük kızları Lynn de kocası ve yenidoğan bebekleri ile yanlarındadır.

Yolculuk sırasında Bob, New Mexico çölünü daha yakından görmek isteyince anayoldan ayrılıp yan yollara saparlar. Bir benzin istasyonunda öğrendikleri tarife göre devam ettikleri yol giderek tamamen ıssız bir bölgeye ulaşır.

Arabanın lastikleri patlayıp kaza yaptıklarında ailedeki iki erkek yardım bulmak için gruptan bir süre ayrılırlar. Ancak Amerikan hükümetinin nükleer denemeler yaptığı bu alanda yaşayan ve insan etiyle beslenen bir grup mutant fırsattan istifade etmek için çoktan harekete geçmişlerdir.

Gerçek Hikaye: Film, 15. ve 16. yy’larda efsane olan, 40'a yakın kişiyi öldüren ve 1000'e yakın kişiyi yiyen, yakalanana kadar da 25 yıl boyunca mağaralarda yaşayan İskoç Alexander “Sawney” Bean’in hayatından esinlenerek yapılmıştır. Hayatı The Hills Have Eyes ve İngiliz filmi Raw Meat gibi dünya çapında pek çok hikayeye ve filme konu olan Alexander Bean’in yaşadığına günümüzde tarihçilerin pek çoğu inanmamaktadır.

                                                                                                                                     Alıntıdır..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın