4 Ocak 2016 Pazartesi

Bildiğiniz 'Aşk ve Gurur' ama korku dolu


Austen’ın ünlü romanı “Pride and Prejudice” yani “Aşk ve Gurur” ilk kez 1813’te yayınlanmış İngiliz edebiyatının önemli eserlerinden biridir. Roman Elizabeth Bennet’ın etrafında geçmektedir. Görgü, edep, ahlak, eğitim ve evlilik konularıyla uğraşmakta olan evlenme çağına gelmiş bir İngiliz ailenin ileri görüşlü kızıdır. Daha önce çok başarılı olan bir filmi de çekilmiş romanın içinde ve birçok filmde adı geçen Mr Darcy karakterini de muhtemelen duymuşsunuzdur.


Şimdi 2009’da yayınlanan kendimin de merakla okumuş bulunduğu bir başka yapıttan bahsedeceğim. “Pride and Prejudice and Zombies” yani “Aşk ve Gurur ve Zombiler”. Bundan daha ilgi çekici bir başlıkla karşılaştığımı hatırlamıyorum. Belki de kitabı bu yüzden ve Austen’ a ait eserle nasıl hikayeyi bağladığını delice merakımdan almış ve okumuş olabilirim. Seth Grahame-Smith, klasik romanı, modern zombi unsurlarıyla bezemiş diyebiliriz. Kitabın kapağı da oldukça etkiliydi. Jane Austen’ in kitap kapağıyla ilişkisini çok etkileyici bulmuştum.


Detaylarda kendimi ve sizi boğmadan önce bence hemen asıl meseleye gelmeliyim. Böyle bir malzemeyi nasıl film yapmazlardı ki zaten? Evet, “Aşk ve Gurur ve Zombiler” 2016’da vizyona giriyor. Burr Steers’ ın yönettiği, Lily James, Lena Headey, Charles Dance, Jack Huston, Matt Smith, Sam Riley gibi oyuncularıyla genç bir kadroya sahip bir film. Tür olarak aksiyon, korku ve romantizmi bir araya getiren filmin karakterleri Jane Austin’in klasik romanındaki farklı statülerdeki karmaşık ilişkilerin yanı sıra bir de zombi ordusuyla uğraşmak durumunda kalıyorlar.


Film merakla bekleniyor, özellikle de eleştirmenler! Filmin anlaşılan ya çok kötü ya da çok iyi olması bekleniyor. Ama şunu biliyoruz ki zombi filmlerini seviyoruz. Herkesin dikkatini çekmeyi başaran filmin yapımcıları arasında Natalie Portman da var.


ZEYNEP ELMAN
kaynak : sinema.mynet.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın