7 Temmuz 2014 Pazartesi

İran asıllı Türk oyuncu Amerikan filminde!


Can Dündar'ın eski sevgilisi olarak tanınan İran asıllı Türk oyuncu Farzan'ın yeni filmi gösterimde...

İran asıllı Türk oyuncu Amerikan filminde, Taies Farzan

Dünya Sineması’nın kalbinin attığı Los Angeles'ta yaşayan Kürt yönetmen Jano Rosebiani'nin yönetmenliğini ve senaristliğini yaptığı "Chaplin of the Mountains" filmi geçen hafta New York'ta izleyicisi ile buluştu. Filmde rol alan İran asıllı Türk oyuncu Taies Farzan, internet kafeden Skype bağlantısı yapılarak oyuncu kadrosuna seçildi.

Amerika’da gerçekleşen oyuncu seçimleri sırasında Türkiye’de tatilde olan İran asıllı Türk oyuncu Taies Farzan, internet kafeye giderek Skype’den bağlandığı Jano Rosebiani'nin verdiği rejiye göre, oturduğu yerden rol yaparak filmin kadrosuna seçildi.

İran devrimi sonrasında 6 yaşındayken Türkiye’ye gelen Taies Farzan, Tahranlı bir Türk oyuncu. 2000 yılına İranlı yönetmen Daryush Shokof ile tanıştı. Shokof'un ‘Tenussian Vacuvasco’ ve ‘Breathful’ adlı 2 filminde rol aldı. Yine 2013 yılında vizyona giren yönetmenliğini Ben Affleck'in yaptığı dramatik gerilim filmi olan 'Argo’da canlandırdığı orta sınıf İranlı bir kadın rolüyle kendinden söz ettirmişti. Taies Farzan, bir dönem Türk medyasında gazeteci-yazar Can Dündar'la yaşadığı ilişki ile gündeme gelmişti.

kaynak : haberturk.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın