11 Temmuz 2014 Cuma

Amerikalılar Kim John Un’a suikast girişimi ile ilgili film çektiler

Perşembe günü “Straits Times” adlı Singapur gazetesinin internet sitesinden bildirildiğine göre, Kuzey Kore Birleşmiş Milletler’e (BM) Kuzey Kore Lideri Kim John Un’a suikast girişimi ile ilgili Hollywood komedisi nedeniyle protesto yazısı gönderdi. Yazıda ayrıca filmin gösterim ve dağıtımının yasaklanması çağrısı yapıldı.

Pyongyang’ın BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’a hitaben yazdığı mektupta bu filmin çıkışının terörizmi açık bir şekilde finanse etmekle eşdeğer olduğu belirtildi. Ayrıca, Amerikan yönetiminin filmin üretiminin ve dağıtımının yasaklanması için acil önlemler alması gerektiği, aksi takdirde onların terörü teşvik ve finanse etmekten tamamen sorumlu olacakları ifade edildi.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı daha önceki açıklamasında filmin gangster yönetmenlerinin çalışmalarının ürünü olduğunu ve kamuda gösterilmemesi gerektiğini dile getirmişti.

“Röportaj” adlı filmde televizyon sunucusu ve yapımcısı Kim John Un ile röportaj yapmak için Kuzey Kore’ye gidiyorlar. Ancak onların aslında CIA talimatı gereği Kuzey Kore liderini öldürmeleri gerekiyor. Filmin 14 Ekim’de Amerika’da gösterime girmesi bekleniyor.

kaynak : rusyanın sesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın