14 Mart 2014 Cuma

Sirmen’in Filmi İzmit’te

İzmit sinemalarında bugün, üçü yerli beş yeni film gösterime giriyor. Bunlardan biri, İstanbul’da son zamanlarda sanat çevreleri ile çok iç içe yaşayan İzmitli Mustafa Sirmen’in ilk kez “Yapımcı” olarak imzasını attığı “Zaman Makinası1973”isimli film. CHP İzmit Adayı Sefa Sirmen’in büyük oğlu Mustafa Sirmen’in yapımcısı olduğu filmi Aram Gülyüz yönetti. Gürgen Öz, Seda Bakan, Mustafa Uzunyılmaz, Zihni Göktay başrolleri paylaşıyorlar. İzmit’te Dolphin ve NCity sinemalarına gelen “Zaman Makinası1973”isimli filmin fantastik öyküsü şöyle: Tolga’nın babası Ali Rıza Bey vefat eder. Servetinin tümünü annesine bırakmış, oğlu Tolga’ya sadece Anadol marka eski otomobilini vermiştir. Mirastan men edilen Tolga kızar ve arabaya atlayıp, uzaklaşmak ister. Ama araba havalanacak, Tolga’yı bir kumsala götürecektir.

Filmin bu akşam Dolphin’deki ilk gösterimini, sanatçılar da İzmitli sinemaseverlerle birlikte izleyecekler.

Bugün gösterime giren bir başka yerli film Belçim Bilgin ve İbrahim Çelikkol’un başrolleri paylaştığı “Sadece Ben” isimli film. Görme engelli olan ve hayatta tek başına kalan Hazan ile, geçmişi karanlık bir yalnız adam olan Ali’nin romantik aşk hikayesi.

İtalya’da yaşayan Türk sineması Ferzan Özpetek’in son filmi “Kemerlerinizi Bağlayın” da bugünden itibaren Dolphin sinemalarında. Kasia Smutniak, Francesco Arca, Filippo Scicchitano, Luisa Ranieri başrolleri paylaşıyorlar. Karmaşık aşk ilişkileri, Ferzan Özpetek üslubu ile anlatılıyor.

EA Games’in dünyada 40 milyon adet satılan video oyunu Need For Speed’tan esinlenilen bir aksiyon filmi olan “Hız Tutkusu” Dolphin ve NCity sinemalarına geldi. Scott Waugh’un yönettiği, Aaron Paul, Dominic Cooper’ın başrolleri paylaştığı film, otomobil yarışları ve aksiyon filmlerini sevenlere hitap edecek.

Bugün gösterime giren filmlerden biri de “Zamanda Yolculuk” isimli animasyon yapım. Dolphin’e gelen filmde dünyanın en zeki ve en başarılı köpeğinin hikayesini izleyebilirsiniz.

İzmit sinemalarında bu hafta da gösterimde olan filmler ise şunlar:

Silsile, Bir İmparatorluğun Yükselişi, Sürgün İnek, Recep İvedik-4, Bi Küçük Eylül Meselesi, Eyyvah Eyvah-3, Gulyabani. İzmit sinemalarının günlük programını ÇINAR ekimizin arka sayfasında bulabilirsiniz.

Haber: ALEV UÇAR
kaynak: ozgurkocaeli.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın