10 Mart 2014 Pazartesi

3.LOS ANGELES TÜRK FİLM FESTİVALİ 'YOZGAT BLUES' FİLMİ İLE START ALDI!

Türkiye Filmlerini Amerikan Sineması'nın kalbi Hollywood'la buluşturan Los Angeles Türk Film Festivali'nin 3.sü bu yıl, yine en ünlü yönetmenleri ve oyuncuları ağırladı...

Türkiye Filmlerini Amerikan Sineması'nın kalbi Hollywood'la buluşturan Los Angeles Türk Film Festivali'nin 3.sü bu yıl, yine en ünlü yönetmenleri ve oyuncuları ağırladı.

Hollywood'un Tarihi Sineması 'Egyptıan Theater' da yapılan açılış gecesinde kırmızı halıda Saadet Işıl Aksoy'a Pamir Kıraner eşlik ederken, Reha Erdem, Derviş Zaim, Atalay Taşdiken, Rahman Altın, Ercan Kesal, Nadir Sarıbacak, Mete Horozoğlu sinema severlerle buluştu.

Los Angeles Türk Film Festivali'nin Kısa film yarısmasının ön elemeleri geçerek yarışacak olan 10 kısa filmin yönetmenleri, Festival boyunca Los Angeles'ta misafir edilecekler.

Festival'in Açılış filmi bu yıl 'YOZGAT BLUES' oldu...

Geçtiğimiz yıl Yılmaz Erdoğan imzalı 'Kelebeğin Rüyası' adlı filmle açılış yapan Festival'in bu yılki açılış filmi Yerli ve yabancı basından büyük ilgi gören Ercan Kesal ve Ayça Damgacı'nın başrolünü paylaştıkları, yönetmen koltuğunda ise, Mahmut Fazıl Coşkun'un yer aldığı bol ödüllü bir film olan YOZGAT BLUES ile yapıldı.

Dramatik komedi türünde bir film olan YOZGAT BLUES'la start verilen Festival'de, sırasıyla MERYEM, GÖZÜMÜN NURU, SEN AYDINLATIRSIN GECEYİ, DEVİR ve ŞARKI SÖYLEYEN KADINLAR filmleri sinemaseverlerle buluşacak.

Muhteşem bir atmosferde birbirinden ünlü oyuncuları ve yönetmenlerin kırmızı halı da karşılanmasıyla başlayan 3.Los Angeles Türk Film Festivali'nin açılış gecesinde, hem jüri üyeleri hem de süpriz konular göz doldurdu.

Bu yıl 3. sü düzenlenen Los Angeles Türk Film Festivali'nin yönetmen konukları arasında Derviş Zaim, Atalay Taşdiken, Hakki Kurtuluş, Melik Saraçoğlu, Mahmut Fazil Coşkun ve Reha Erdem yer alıyor. Sunuculuğunu ünlü oyuncu Mete Horozoğlu'nun üstlendiği festival'in danışman kurulunda ise Semih Kaplanoğlu, Barbara Boyle, Belçim Bilgin, Kathy Smith, Alin Taşçiyan, Elvis Mitchell ve Rahman Altin bulunuyor.

LOS ANGELES TÜRK FİLMLERİ FESTİVALİ'NDE YARIŞACAK 10 KISA FİLM...

Amca : Çiğdem Topaloğlu

Birlikte : Barış Çorak

Boş Köy : Hakan Hücüm

Kafa : Koray Sevindi

Kor : Cihan Sağlam

Mama : Ahmet Bikiç

Nefs : Aksel Bonfil

Patika : Onur Yağız

Şeref Dayı ve Gölgesi : Buğra Dedeoğlu

Yolculuk : Nadim Güç

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın