23 Kasım 2013 Cumartesi

Boston'da şampiyon 'Misafir'

Boston Belgesel ve Kısa Film Yarışması’nda En İyi Belgesel Ödülü'nü, yönetmenliğini Haydar Demirtaş'ın yaptığı "Misafir" adlı film, En İyi Kısa Film Ödülü'nü ise yönetmenliğini Ozan Sihay’ın yaptığı "I II III IV" kazandı

En İyi Belgesel Ödülü'nü, yönetmenliğini Haydar Demirtaş'ın yaptığı "Misafir" adlı film, En İyi Kısa Film Ödülü'nü ise yönetmenliğini Ozan Sihay’ın yaptığı "I II III IV" kazandı

Kuzey Amerika’nın ilk Türk belgesel ve kısa film yarışması niteliğindeki 8. Boston Belgesel ve Kısa Film Yarışması'nın sonuçları açıklandı.

Jüri üyeliklerini Harvard Film Arşivi’nin Direktörü Haden Guest, film eleştirmeni Peter Keough, Boston Güzel Sanatlar Müzesi’nin Film Küratörü Carter Long gibi film konusunda saygın isimlerin yaptığı yarışmada, seyirciler de "en iyi belgesel" ve "in iyi kısa filmleri" belirlemek için oy kullandılar. Bu yıl yarışma filmleri, Boston Güzel Sanatlar Müzesi ve Boston Üniversitesi'nde gösterildi.

Toplam 40 belgesel ve kısa filmin gösterildiği yarışmada, En İyi Belgesel Ödülü, yönetmenliğini Haydar Demirtaş’ın yaptığı "Misafir" adlı filme, En İyi Kısa Film Ödülü ise yönetmenliğini Ozan Sihay’ın yaptığı "I II III IV"e verildi.

Seyirci ödüllerini de belgesel film dalında yönetmen Can Candan’ın "Benim Çocuğum", kısa film dalında ise yönetmen Buğra Dedeoğlu’nun "Şeref Dayı ve Gölgesi" aldı.

Ayrıca yarışmada bu yıl özel mansiyonlar da verildi. Belgesel dalında Nazım Güveloğlu’nun "A Gigantic Jigsaw Puzzle", Burak Dal ve Bahriye Kabadayı Dal’ın "Boğaziçi Balıkları", Dilek Gökçin’in "Bûka Baranê - Gökkuşağının Peşindeki Çocuklar", Uğur Egemen İres’in "Meğer", Özge Deniz Özker’in "Refika", Cantekin Cantez ve Burcu Ayşe Esenç’in "Sadık", Bertan Başaran’ın "Sensiz Yaşanmaz", Veysi Altay’ın "33 Yıllık Direniş – Berfo Ana" filmleri özel mansiyona değer bulundu.

Kısa film dalında ise özel mansiyona değer bulunan filmler Tomer Werechson’un "First Lesson in Love", Hakan Hücum'un "Mesut", Tunç Şahin’in "Sadece Tek Bir Gün" ve Metin Akça’nın "Tütü" adlı filmleri oldu.

Gelecek yılın başvurularının 1 Şubat 2014’den itibaren kabul edilmeye başlanacağı duyuruldu.

Faaliyetlerini 1964 yılından bu yana sürdüren Boston merkezli New England Türk Amerikan Kültür Derneği’nce (TACS-NE) düzenlenen yarışmanın ana sponsorluğunu, New York Kültür ve Tanıtma Ataşeliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Turkish Cultural Foundation (TCF) ve Türk Hava Yolları yapıyor.

Yarışma hakkında daha fazla bilgi, "www.BostonTurkishFestival.org/yarisma" adresli web sitesinde yer alıyor.

kaynak: ntvmsnbc.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın