11 Ekim 2013 Cuma

Yunus Emre'nin hayatı beyaz perdede

Anadolu Türk şiirinin ustası ve öncüsü Yunus Emre'nin hayatı beyaz perdeyle buluşuyor.

Şiirleriyle Anadolu kültür ve medeniyetinin oluşumuna büyük katkı sağlamış olan Yunus Emre'nin "Aşk"ı arama serüvenini anlatan sinema filmi "Yunus Emre-Aşkın Sesi", genç kuşağın değerli yönetmenlerinden Kürşat Kızbaz imzasıyla izleyici karşına çıkacak.

"Mevlana-Aşkın Dansı" filmiyle 65 ülkede büyük başarılar elde eden Kürşat Kızbaz, bu kez Anadolu'da aşk, sevgi ve barış felsefesini yansıtan büyük düşünür "Yunus Emre"nin hayatını filme alıyor.
Hazırlık ve çekim süreçleri üç yıldan fazla süren proje, 10 Ocak 2014'de vizyona girecek.

Dev Kadro "Yunus Emre" İçin Buluştu
Birçok ünlü ismi biraraya getiren bu özel projede, "Yunus Emre"yi Türk sinema tarihinin en yüksek bütçeli yapımı olan "Fetih 1453"ün başrolü Devrim Evin canlandırıyor. Çok özel ve usta bir oyuncu kadrosu da "Yunus Emre-Aşkın Sesi" filmi için Devrim Evin'e eşlik ediyor.

Burak Sergen, Altan Erkekli, Altan Gördüm, Ahmet Mekin, Bülent Emin Yarar, Sinan Albayrak, Suna Selen, Nesimi Kaygusuz, Tamer Levent, Nilay Cafer gibi birçok ünlü isim; Mevlana, Hacı Bektaş-ı Veli, Tapduk Emre gibi tarihi karakterlere bürünerek sinema seyircisine büyük bir sürprize hazırlanıyor.
Moğol savaş sahneleri için Van'ın Ulupamir köyünde büyük bir oba kuran yapım, aynı zamanda filmin çekimlerini 4 mevsim boyunca 15 farklı ilde gerçekleştirerek Anadolu'nun tüm renk ve zenginliğini çok yakında beyazperdeye taşıyacak.
Sevgi, hoşgörü ve barış felsefesiyle milyonları etkileyen "Yunus Emre"nin hayatını beyazperdeye aktaracak bu özel proje için başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere bir çok kurum ve kuruluş adeta seferber olmuş durumda.


"Yunus Emre'yi Beyaz Perdeye Aktarmak Büyük Sorumluluk"
Filmin yapım, yönetmen ve senaristliğini aynı anda üstlenerek çok önemli bir karakterin sinemaya aktarılması için kendi adına büyük bir sorumluluk ve yükün altına girmiş olduğunu aktaran Kürşat Kızbaz, vizyon tarihi yaklaştıkça duyduğu heyecanı saklamaktan çekinmiyor.
"Yunus Emre" gibi mutasavvıf bir karakteri sinema sahnesine hazırlamaktaki güçlükleri bildikleri için 2 yıldan fazla bir süreyi filmin senaryo ve çekim hazırlıklarına ayırdıklarını söyleyen başarılı yönetmen, "Yunus Emre Aşkın Sesi" filminin verilen tüm emeklere değdiğini söyledi.

"Hindistan'dan Amerika'ya Kadar Davetler Yağıyor"
Çekimlerinin gerçekleştiği Kartepe, Nallıhan, Erciyes, Kapadokya ve Hacıbektaş gibi yerlerde bölge halkının yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını belirten Kürşat Kızbaz, böyle büyük bir ilgiye, Anadolu'nun muhteşem görsellikleri ile Yunus Emre'nin hayatını birleştiren mükemmel bir filmle cevap vereceklerini belirtti.
Filmin başrol oyuncusu Devrim Evin'in çekimlerde "Yunus Emre" karakteri ile adeta özdeşleştiğini fark ettiğini anlatan Kürşat Kızbaz, başrol seçiminde ne kadar doğru bir birlikteliğe imza attıklarını anladığını aktardı.

Daha şimdiden Hindistan'dan Amerika'ya kadar dünyanın bir çok bölgesinden çeşitli festival ve gösterimler için davet aldıklarını söyleyen Kızbaz, "10 Ocak 2014 tarihinde sinema seyircisine "Aşkı arama yolunda kendini keşfeden Yunus Emre'nin eşsiz hikayesini sunacağız" dedi.

kaynak: haber7.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın