25 Ekim 2013 Cuma

Frankfurt Türk Filmleri Festivali başladı

Frankfurt Türk Filmleri Festivali 13. Kez sanatseverleri çağırıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığınca desteklenen 13. Frankfurt Türk Filmleri Festivali, Almanya’nın Frankfurt şehrinde bugün başladı. Farklı kategorilerde 40'ı aşkın filmin sinemaseverlerin beğenisine sunulacağı Festival’de, Türk oyuncu ve yönetmenleri, dünya sinema otoriteleriyle buluşacak.

Festival’de, “Türk Film Festivali Hapishanelerde” başlığı altında Frankfurt Preungesheim Hapishanesi’ndeki Türk kökenli mahkumlara özel bir gösterim sunuluyor.

Üç farklı bölümden oluşan programda; Türkiye ve Almanya´dan filmlerin yanı sıra Avrupa Film Forumu çerçevesinde çeşitli ülkelerden dört film de gösterime sunulacak.

Festival’in Türkiye konukları arasında; Zeki Alasya, Halit Akçatepe, Hale Soygazi, Gülşen Bubikoğlu, Sadi Çilingir, Tunca Arslan, Füsun Kostak, Caner Ural ve Deniz Yayın gibi önemli isimler yer alıyor.

Festival’in her sene yapılan etkinliklerinden biri olan fotoğraf sergisinin bu yılki sanatçısı Katerina İvanisevic oldu. Sanaçının İstanbul fotoğrafları sergisi festival süresince ziyaretçilere açık olacak.

Festival 3 Kasım’a kadar sanatseverleri ağırlamaya devam edecek.


Kaynak: stargazete.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın