14 Ekim 2013 Pazartesi

Frankfurt Türk Film Festivali 25 Ekim’de başlıyor

BU YIL ONÜÇÜNCÜSÜ DÜZENLENİYOR

Bu yıl onüçüncüsü düzenlenen Frankfurt Türk Filmleri Festivali, 25 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Açılış töreni 25 Ekim 2013 Cuma günü saat 20.00’de Palmengarten balo salonunda yapılacak gecede Salih Güney, Yusuf Sezgin ve Hale Soygazi’ye onur ödülü takdim edilecek.
Gösterimlerin CineStar Metropolis sinemasında yapılacağı festivalde, Türkiye ve Almanya’dan filmlerin yanı sıra Avrupa Film Forumu çerçevesinde çeşitli ülkelerden dört film gösterilecek. Festivale bu yıl, Türk sinemasında 2012 yılına damga vuran 10 filmi Alman sinemacıların değerlendirdiği yeni bir bölüm eklendi. Robert Malzahn (yapımcı), Buket Alakuş (yönetmen), Elena Trifonova (yapımcı), Reinhold Schöffel (Federal Gençlik ve Sinema Derneği Başkanı), Barbara Trottow (yönetmen), Ernst Szebedits (yapımcı) ve Claudia Tronnier’den (ZDF sinema filmleri sorumlusu) oluşan jüri, alanında en iyileri seçecek.

Festivalin dikkat çeken yeni projelerinden biri de ‘Türk Film Festivali Hapishanelerde” başlığı altında Frankfurt Preungesheim hapishanesindeki Türk kökenli mahkumlara özel hazırlanan gösterimler. Geçen yıl büyük ilgi gören “Türk Film Festivali Frankfurt okullarında” adlı proje bu yıl Goethe Lisesi’nde gerçekleşecek. 27 Ekim akşamı yapılacak açılış gecesinde, Osman Sınav, Cihad Tamer ve Damla Sönmez’in katılımıyla “Uzun Hikâye” gösterilecek. Festival kapsamında daha önce Sadri Alışık ve Kemal Sunal’a verilen ‘Unutulmayan’ ödülü bu yıl Öztürk Serengil’in eşi Nevin Teoman ve kızı Seren Serengil’e sunulacak. (www.turkfilmfestivali.de)

EMİNE BOZKURT TURAN / FRANKFURT
kaynak: zaman-online.de

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın