2 Ekim 2013 Çarşamba

Angelina Jolie yönetmen koltuğuna oturuyor

Türkiye'de "Kan ve Bal Ülkesinde" ismiyle gösterilen ilk filmi "Land of Blood and Honey"de Bosna Savaşı'nda yaşanan bir insanlık dramını işleyen Jolie, ikinci filmi "Unbroken"da ise II. Dünya Savaşı kahramanlarından Louis Zamperini'nin öyküsünü anlatacak.

"Hollywood Reporter" sitesinin haberine göre, senaryosu Laura Hillenbrand'ın kitabından uyarlanacak film, Avustralya'nın Sydney ve New South Wales kentlerinde çekilecek.

Çekimlerine 21 Ekim'de Sydney'deki Fox Stüdyoları'nda başlanacak filmde Zamperini'yi Jack O'Connell canlandıracak.

Filmin ABD'de 25 Aralık 2014'te gösterime girmesi bekleniyor.

OLİMPİYAT OYUNLARI'NDAN SAVAŞ ESİRLİĞİNE

"Torrance Kasırgası" takma adıyla da tanınan Zamperini, 1936'da Almanya'nın başkenti Berlin'de yapılan Olimpiyat Oyunları'na katılmış, erkekler 5 bin metre yarışında 8. olmasına karşın son 56 saniye içinde yaptığı atılımla Nazi Almanyası'nın lideri Adolf Hitler'in dikkatini çekmiş ve daha sonra onunla buluşmuştu.

ABD'nin II. Dünya Savaşı'na girmesinin ardından 1941'de Hava Kuvvetleri'ne katılan Zamperini, B-24 savaş uçağı bombacısı olarak Pasifik'teki Funafuti Adası'na gönderilmişti. Zamperini'nin uçağı, 1942'de kayıp bir uçağı aramak için düzenlenen arama kurtarma operasyonu sırasında okyanusa çakılmış, ünlü atlet kazadan kurtulan 3 kişiden biri olmuştu.

Kazadan kurtulan Zamperini, Russel Allen Phillips ve Francis McNamara, yağmur suyu ve çiğ balıkla denizde bir aydan uzun süre kalmıştı. McNamara, 33. günde yaşamını yitirmiş, Zamperini ile Phillips ise denizdeki 47. günlerinde Marshall Adaları'na ulaşmayı başarmıştı. Japon donanması tarafından savaş esiri olarak tutuklanan Zamperini ile Phillips, savaşın sona erdiği Ağustos 1945'e kadar esir tutulmuş ve işkence görmüştü. Savaşın bitmesinin ardından esir kampından kurtarılan ve ülkesine dönen Zamperini, bir kahraman olarak karşılanmış ve madalya ile ödüllendirilmişti.

Şiddetli travma sonrası stres bozukluğu teşhisi konulan ve huzuru yaşamını Hıristiyanlık dinine adayarak bulan Zamperini, 1998'de 81. yaşgününde Japonya'nın Nagano kentinde düzenlenen Kış Olimpiyatları'nda Olimpiyat Meşalesi'ni taşımıştı.

96 yaşındaki Zamperini halen California'da yaşıyor.

kaynak: sabah.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın