3 Eylül 2013 Salı

Venedik Film Festivali Daniel Radcliffe ve torun Coppola’yı ağırladı

Daniel Radcliffe ufak büyücü çocuğu Harry Potter’in ötesine geçtiği ‘Kill Your Darlings’ isimli yepyeni bir filmle geçtiğimiz Pazar günü 1 Eylül Venedik Film Festivali’nde boy gösterdiğinde hayranları tarafından çılgınca karşılandı.

Radcliffe festival esnasında kendisini sürekli takip eden hayran kitlesiyle festivalin en ilgi çeken oyuncusu oldu. Başarılı oyuncu sadık hayran kitlesinin sıradışı karakter tercihlerinden hoşlandığına inandığını söyledi: “Harry Potter filmlerine ve kitaplarına hayran olanlar sadece bunlara değil iyi olan tüm kitap ve filmlere de hayrandırlar. Bu yüzden iyi olan başka yerlere sizinle birlikte gelirler. Ben arkamda sürekli artan desteği gördüçe inanılmaz derecede mutlu oluyorum ve sanırım hayranlarımla olan bu heyecanlı iletişim onları sıradan olmayan yerlere götürmemden kaynaklanıyor.”

‘Kill Your Darlings’ 1944’te bir cinayet sonrası bir araya gelen Beat kuşağının üç önemli şairini (Allen Ginsberg, Jack Kerouac ve William Burroughs) konu ediniyor. ‘Kill Your Darlings’ festivalin Venedik Günleri bölümünde sahnelendi ve 15 Kasım’da Türkiye’de gösterime girecek.

Yine geçtiğimiz pazar günü efsanevi Francis Ford’un torunu Gia Coppola 70. Venedik Film Festivali’ne katılanlar arasındaydı. Gia ‘Palo Alto’ isimli özgün filmiyle akrabalarının yolundan gittiğini gösterdi. Gia Coppola filmin senaryosunu ‘Örümcek Adam’ filmlerinden tanıdığımız James Franco’nun kısa hikayelerinden oluşturdu. Hikayeler genç bir gurubun içiçe geçmiş ama hayalden uzak bir dizi efsaneden oluşuyor. Film aynı zamanda Hollywood’un yeni neslini yıldızlaştırıyor. Bundan önce reklam ve kısa filmler çeken 26 yaşındaki Coppola, Franco’nun bu ilk filmin yapımında kendisine çok yardımcı olduğunu belirtiyor. “Sette birlikte çalıştığım herkes mükemmledi ve kendim için rahat bir öğrenci atmosferini ailemin ayak izlerini takip etmek gibi kaygıları kafaya takmadan muhafaza etmek istedim.”

Film, Kaliforniya eyaletinin Palo Alto kentinde yaşayan dört liseli gencin hayatının derinlikleri ile ilgili. Bu dört gencin kendilerini kabul ettirmek ve arkadaşlıklar kurmak için ağır içki, uyuşturucu ve cinsel baskılarla başa çıkmaya çalışırlarken ne kadar kırılgan olduklarını gözler önüne seriyor. ‘Palo Alto’ festivalin Orizzonti bölümünde sahnelendi.

kaynak: tr.euronews.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın