5 Eylül 2013 Perşembe

Uluslararası Müslüman Film Festivali Kazan’da açılıyor

Uluslararası Müslüman Film Festivali Organize Komitesi’nin bildirdiğine göre, 9.Uluslararası Müslüman Film Festivali perşembe günü (bugün) açılıyor.

2005 yılından bu yana her yıl düzenli olarak Tataristan’ın başkentinde Kazan Uluslararası Müslüman Film Festivali gerçekleştiriliyor. Festival 2010 yılına kadar “Altın Minber” adı ile anılıyordu. Bu yılki festival 5-11 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. Festival Tataristan Cumhurbaşkanı’nın desteği ile düzenleniyor. Festivalin kurucuları arasında Tataristan Kültür Bakanlığı, Kazan Belediyesi ve Rusya Müftüler Konseyi yer alıyor. Festivalin sloganı değişmedi ve “diyalog kültüründen kültür diyaloğuna” adını taşıyor. Proğram kapsamında manevi-ahlaki değerler ve kültürel gelenekleri yansıtan, yapımcının inancına bağımsız bir şekilde barış, hoşgörü ve insanlık fikrini destekleyen filmler seçiliyor.

Ana yarışmada festival ödülleri için 27 ülkeden 50 film mücadele ediyor. Bunlar arasında 20 oyun (10 uzun ve 10 kısa sinema filmi), 20 belgesel (benzer bir şekilde uzun ve kısa) ve 10 animasyon filmi yer alıyor. Bu festivale yeni katılan Maldivler, Makedonya, Senegal gibi ülkeler dahil 54 ülkeden 450’den fazla başvuru yapıldı. En fazla başvuruda bulunan ülkeler arasında Rusya (79), İran (79), Türkiye (21) ve Fransa (20) geliyor.

kaynak: turkish.ruvr.ru

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın