5 Eylül 2013 Perşembe

Assange, Film Festivali Jürisinde

Wikileaks'in kurucusu Julian Assange İngiltere'de düzenlenen Raindance Bağımsız Film Festivali'nde jürilik yapacak.

İngiltere'de düzenlenen Raindance Bağımsız Film Festivali'nin bu seneki jürileri arasında Wikileaks'in kurucusu Julian Assange da var.

İngiltere'deki Ekvador büyükelçiliğinde sığınmacı olarak bir yıldır ikamet eden Assange, büyükelçiliği terk edemediği için filmleri DVD'den izleyerek değerlendirecek.

Assange, Amerika Birleşik Devletleri ordusu ve aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülkeye dair binlerce bürokratik yazışmayı ifşa etmişti. İsveç'te tecavüz suçlamasıyla hakkında dava açılan Assange İngiltere'deyken hakkında yakalama kararı çıkmasının ardından Ekvador Büyükelçiliği'ne siyasi sığınma talebinde bulunmuş ve son bir yıldır da büyükelçilik sınırları içerisinde ikamet etmekteydi.

İlk filmlerini çeken genç yönetmenleri desteklemek için düzenlenen Raindance Film Festivali'nin kurucusu Elliot Grove BBC'ye: "Jüri üyelerimizi ilginç isimlerden seçiyoruz. 10 sene sonra sosyal medyanın etkisi üzerine bir çalışma yapmak isteyen olursa, Wikileaks'in öyküsü, mihenk taşı olarak tarihe geçecektir" demişti.

Raindance Film Festivali'nde jüri görevi yürütecek diğer isimler ise şöyle:
"Prodüktör Carlo Cresto Dina, yönetmen Anthony Chen, Hanway Films CEO'su Peter Watson, Telegraph gazetesi film eleştirmeni Robbie Collin, Filmmaker Degisi Genel Yayın Yönetmeni Scott Macaulay, Vue Cinemas'tan Codie Entwistle, sanatçı Sewuese, aktör Jason Flemyng, Games Workshop'un kurucusu Ian Livingstone, yazar Robert Rankin, senarist William C. Martell, video bloggerı Charlie McDonnell, oyuncu, yönetmen ve senarist Sean Brosnan, müzisyen ve şarkı sözü yazarı Beth Gibbons, Pinewood Studios'tan Simon Hill, aktris Kathrine Narducci ve yönetmen Martina Amati. (EA)

kaynak: bianet.org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın