27 Eylül 2013 Cuma

Tuncel Kurtiz hayatını kaybetti

Başarılı oyunculuğu ve etkileyici sesiyle Türk izleyicisinin gönlünde taht kuran ünlü sanatçı Tuncel Kurtiz, 77 yaşında hayatını kaybetti.

 Sanat dünyası çok önemli bir ismi kaybetti. 77 yıllık bir koca çınar daha devrildi.

Sinema ve tiyatro oyuncusu, yönetmen, yapımcı, senarist ve seslendirme sanatçısı Tuncel Kurtiz, Beşiktaş ilçesine bağlı Etiler'deki evinde 77 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Kahvaltı yaptığı sırada düştüğü öğrenilen Tuncel Kurtiz’in başını çarpması sonucu yaşamını yitirdiği belirtildi.

Evde yapılan incelemelerin ardından Kurtiz'in cenazesi, kesin ölüm sebebinin belirlenmesi amacıyla Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Koç, ölüm nedenine ilişkin ''Şu an işin çok başındayız. Net bir şey söylemek zor'' dedi.

EŞİ: HERKESİN SEVDİĞİ BİR İNSANDI 
Tuncel Kurtiz'in eşi Menend Kurtiz de cenazenin götürülmesinin ardından evden ayrıldı.

Gazetecilere açıklama yapan Kurtiz, “Sadece benim değil, herkesin sevdiği bir insandı. Herkes gibi ben de çok üzgünüm'' diye konuştu.

SANATÇILAR AKIN ETTİ
Bu arada, Tuncel Kurtiz'in ölüm haberini alan Bergüzar Korel, Halit Ergenç, Timur Savcı, Burçin Terzioğlu, Tarık Akan, Ceyda Düvenci, Güven Kıraç, Cansu Dere, Ozan Güven ve Meltem Cumbul gibi isimler ünlü sanatçının evine gitti.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal da sanatçının evine gelerek başsağlığı diledi.

Kurtiz'in yakınlarına taziye ileten ünlü isimler, ölümden duydukları üzüntüyü dile getirdiler.



İLK TÖREN MUHSİN ERTUĞRUL'DA
Sanatçı Tuncel Kurtiz için yarın saat 11.00'de Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde bir tören düzenlenecek.

Kurtiz, Pazar günü Balıkesir'in Güre ilçesine bağlı Tahta Kuşlar köyünde toprağa verilecek.

OYUNCULUK AĞIR BASTI
Kocaeli'de 1936 yılında doğan Tuncel Kurtiz, kısa bir süre hukuk fakültesinde okudu.

Daha sonra ise filoloji, felsefe, psikoloji ve sanat tarihi bölümlerinde okuyan Kurtiz, bu bölümlerin hiçbirinden mezun olmadı.

Okul yıllarında İETT'de part time olarak genel ışık kontrolörü olarak çalışan Kurtiz, 1959 yılında Dormen Tiyatrosu'nda oyunculuğa başladı. 15'ten fazla tiyatro oyununda rol aldı.

'SÜRÜ'YLE ZİRVEYE ÇIKTI
Tuncel Kurtiz, yaşamı boyunca birçok sinema, dizi ve tiyatro eserinde oyunculuk yaptı.

Yılmaz Güney'in "Sürü" ve "Umut" filmlerinde oynayan Kurtiz, geniş kitleler tarafından tanındı.

“Sürü", "Umut", "Kanal", "İstanbul Kanatlarımın Altında", "Hoşçakal Yarın", "Yaşamın Kıyısında" ve "Güz Sancısı" gibi birçok filmde oynadı.

'YAŞAM BOYU ONUR ÖDÜLÜ'
Kurtiz, 1981 Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi Senaryo Ödülü"nü Nurettin Sezer ile kaleme aldığı "Gül Hasan" filminin senaryosuyla kazandı.

Kurtiz, birçok ulusal ve uluslararası ödülünün yanı sıra Ekim 2011'de 48. Altın Portakal Film Festivali'nde "Yaşam Boyu Onur Ödülü" aldı.

RAMİZ DAYI'DA EBUSUUD EFENDİ'YE
"Hacı" ve "Asi" adlı dizilerde başrolde yer alan Kurtiz, "Güz Sancısı" filminde "Kamil Efendi" karakterini, "Ezel" adlı dizide de “Ramiz Karaeski” karakterini oynadı.

Tuncel Kurtiz, Star TV'de yayınlanan “Muhteşem Yüzyıl" dizisinde Şeyhülislam Ebusuud Efendi karakterini canlandırıyordu.

SESİYLE BÜYÜLEDİ
Tuncel Kurtiz, oyunculuğu kadar etkileyici sesiyle de adından söz ettiridi. Kurtiz, kendine has sesi ve yorumuyla pekçok şiir ve belgesele de can verdi.

Tuncel Kurtiz, bir dönem NTV'de de program yapmıştı.

kaynak: ntvmsnbc.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın