27 Eylül 2013 Cuma

Oliver Stone'dan yeni ABD gerçekleri

Hollywood'un 'komplo teoristi' olarak anılan ünlü yönetmen Oliver Stone yeni belgeseliyle de olay yaratacağa benziyor. 61. San Sebastian Film Festivali'nin konuklarindan olan Stone, basın toplantısında yaptığı açıklamalarla da dikkat cekti. "

Hiroşima'ya atilan atom bombası savaşı sona erdirmekten ziyade Rusya'ya ve Stalin' e göz daği vermek içindi diyen yönetmen "ABD'nin Anlatılmamış Tarihi/Untold History of US" adli filmiyle Amerika'nin 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana iç ve dış politikalarını eleştiriyor.

JFK ÖLDÜRÜLMESEYDİ...

"Başkan Kennedy öldürülmeseydi, Vietnam savaşı olmazdı. Soğuk Savaş da çabuk biterdi" diyen Stone, ABD'nin dış politikada barışı değil her zaman kendi çıkarlarını gözettiğini söyledi. Muhafazakar bir ailede büyüyen yönetmen madalya da kazandığı Vietnam'da savaştığı için pişmanlık duyduğunu daha önceleri belirtmişti.

KOMÜNİZMİ ÖCÜ YAPTIK

"Başkan Truman'ın politikaları ve 2. Dünya Savaşı sonrası yapılanlar malesef dünyayı ikiye ayırdı. Komünizmi öcü yaptık. Barış değil güçlü olmak önem kazandı. Şimdi de farkli şekilde parçalanmış durumdayız" diyen Oliver Stone, olay yaratmaktan kaçınmadığını da belirtti.

kaynak: sabah.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın