4 Eylül 2013 Çarşamba

Jüri başkanlığı film yönetmekten daha zormuş

Venedik Film Festivali’nin yarışma bölümünde bu yıl jüri başkanlığı görevini üstlenen İtalyan yönetmen Bernardo Bertolucci (73), “Jüri başkanlığı inanın senaryo yazmaktan, film çekmekten çok daha zor. Hiç kimsenin hakkını yemek istemem” dedi.

Hastalığı nedeniyle bir süredir tekerlekli sandalyeye bağlı yaşayan usta yönetmen Venedik izlenimlerini basın mensupları ile paylaştı. ‘Paris’te Son Tango’, ‘Son İmparator’ ve ‘Çölde Çay’ gibi filmleri ile sinemanın efsane isimleri arasına giren
Bertolucci, festivalde ciddi bir rekabetin olduğunu kaydetti. Bertolucci; “Çok güzel filmler var ama onları değerlendiren jüri de çok değerli isimlerden oluşuyor. Amerikalı oyuncu Carrie Fisher, Fransız yıldız Virginie Ledoyen, İngiliz oyuncu-yazar Andrea Arnold, Alman oyuncu Martina Gedeck, Japon yönetmen-oyuncu Jiang Wen, Şili’li yönetmen Pablo Larrain ve Japon müzisyen Ryuichi Sakamoto ile her gün bir yarışma filmi izleyerek durum değerlendirmesi yapıp aramızda tartışıyoruz. Zaten jürinin en güzel yanı da bu” dedi.

Reha ERUS
kaynak:hurriyet.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın