16 Eylül 2013 Pazartesi

İZMİR FİLM MERKEZİ OLUYOR

 KONAK Belediye Başkanı Hakan Tartan, İzmir'e yatırım için gelen Fransa'nın ünlü reklam yapımcısı Jean Villiers ve Asitem Anadolu Sinema ve Televizyoncular Meslek Birliği Başkanı Muammer Sarıkaya'ya, "İzmir'e yapılacak yatırım için her türlü desteğe hazırız." dedi.

İzmir'i dünyanın en önemli film merkezleri arasına sokmak için çalışmalar yapan Sarıkaya ve Villiers, Başkan Tartan'ı makamında ziyaret etti. Tartan, ziyarette yaptığı konuşmada yabancı yatırımcıların İzmir'i üs olarak seçmesinin tesadüf olmadığını belirterek, "Bu kentin her köşesinde bir tarihin yattığını biliyoruz. Sanatçılar, bu kentin sokaklarında icra edecekleri sanatlarıyla bundan sonraki kuşaklara ilham verirler. Asitem ve Gang Film'e, burada yapacakları çalışma için elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız. Konak Belediye Başkanı olarak şahsım ve İzmir adına diyebileceğim tek şey, Yeşilçam'da zamanında bir sürü film yapılırdı, şimdi yabancı sinema ve reklamcılar bölgemizi keşfetti. Bölgemize gelecek tüm yapımcıları desteklemeye hazırız." dedi. Başkan Tartan'ın İzmir ve sinemayla ilgili yaklaşımları karşısında çok memnun olduğunu ifade eden Gang Film'in kurucusu Villiers ise, "Türkiye'ye ve İzmir, bizim çok ilgimizi çeken bir yer oldu. Yaptığımız incelemeler ve toplantılar sonucunda İzmir'in doğru nokta olduğunu anladık.

Başkan Tartan'ın destek sözleri de bizi son derece memnun etti. Yerel yönetimlerin bu tür yatırımların arkasında olması, yapıların daha güçlü olmasını sağlar." şeklinde konuştu. Sarıkaya da bunun İzmir için çok önemli gelişme olduğunu belirterek, "Jean Villiers'in İzmir'e yatırım yapma kararı vermesi, sektörümüz ve bölgemiz için çok önemli. Fransız partnerleriyle oluşturulacak güç birliğiyle bölgemizde çok önemli yapıtlar gerçekleştirilecektir. Sinema ve reklam sektöründe İzmir'in adı çok sık geçecektir. Bu projeye, Başkan Tartan gibi Ticaret Odası ve diğer kurumlarının da sahip çıkması gerekir." dedi.

kaynak: gazetea24.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın