2 Aralık 2012 Pazar

Bağımsız sinemanın hamisi geldi


Sundance Film Festivali ve bağımsız sinema kanalı Sundance’ın kurucusu ünlü aktör Robert Redford, kanalını Türkiye’ye getirdi.

ROBERT REDFORD KANALIYLA TEŞRİF ETTİ

DÜNYACA ünlü Amerikalı oyuncu, yapımcı ve iş adamı Robert Redford, Sundance Channel’ın Türkiye lansmanı için dün Four Seasons Otel’de Türk gazetecilerle buluştu. Toplantıya Robert Redford, Digitürk’ten Murat Yağcı, Esra Özaral Sundance Global Başkanı Bruce Tuchman katıldı.

İlk başta çok umutsuzdum!

Digitürk İçerik ve Alımlar Direktörü Esra Özaral Altop da Sundance kanalı için Digitürk olarak ekstra ücret talep etmeyecekleri müjdesini verdi. Bu standart Digitürk paketi üyelerinin Sundance kanalına ve dünyanın sinemasına doğrudan ulaşması anlamına geliyor.

Sözlerine Türkiye’ye ve İstanbul’a ilk kez geldiğini ve bundan büyük heyecan duyduğunu belirterek başlayan ünlü yıldız, Sundance oluşumunu şöyle anlattı:

“Sundance kanalı 1980’de yayınına başladı. Amacımız yeni sanatçılara ve seslere yardımcı olmaktı. O dönemde bağımsız film kategorisi yoktu. Belki de bunu besleyebiliriz diye düşündük. Aksiyonlar, gişe yapımları değil daha insancı filmlere, belgesellere ve yeni yeteneklere destek oluyoruz. Sundance kanalının ilk atılımını benim de yaşadığım Utah şehrinde kurduk... O konuda da merkezin dışında kurmak istedik. Doğa ile birleşince daha olumlu olacağını düşündük. Daha sonra da Park City’de 1986’da film festivalini başlattık. İlk başta umutsuzdum. Ama hayatta kalmayı başardık. Dünya küreselleşirken Sundance laboratuvarları da büyümeye devam etti. Bir kaç sene önce Türkiye’de senarist laboratuvarları kurarak kanaldan önce buraya gelmiştik.”

Nil Özer / İSTANBUL
kaynak: stargazete.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın