14 Ekim 2012 Pazar

İlk internet dizisi yeni sezona hazır


Dizinin yönetmeni Anadolu Üniversitesi (AÜ) İktisat Fakültesi öğrencisi Gökhan Altuntaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük yaşlardan beri sinema ve tiyatroya ilgisinin oluğunu söyledi.
Geçen yıl 3 arkadaşıyla dizi çekimine karar verdiklerini belirten Altuntaş, 19 Mart 2011'de dizinin ilk bölümünü yayınladıklarını bildirdi.

Altuntaş, dizinin geçen yıl 2 haftada bir yayınladığını anımsatarak, 'Dizimiz bu sezon her hafta yayınlanacak. Her pazar saat 21.00'da sosyal paylaşım sitesi 'facebook'daki sayfamızda izleciyle buluşacağız' dedi.

Dizi çekimlerinde mikrofon ve kamera sıkıntısı çektiklerini anlatan Altuntaş, şöyle konuştu:

'Mikrofonumuz olmadığı için dış seslerde zorlanıyoruz. Genelde iç mekanlarda çalışıyoruz. Tek kamerayla çekim yapıyoruz. Bu da bizim için çok zor. İkinci bir kamera ve mikrofon olsa en azından dış çekimlerde daha rahat oluruz. Bunun için de sponsora ihtiyacımız var. Senaryoyu ise gençlik dizisi olduğu için gençlere göre uyarlamaya çalışıyoruz. Bu sezon dramadan uzak, biraz daha komediye ağırlık vermeye çalışacağız. Ayrıca, rüyaların gerçek olması gibi bir hikayemiz var. Bununla gizemli bir hava katmayı düşünüyoruz.'

Altuntaş, dizide 20 kişinin görev aldığını ifade ederek, 'Geçen yıl hepimizde kamera korkusu vardı. Çekimlerde zorlanıyorduk. Bu sezon biraz daha rahat çekim yapıyoruz. Çünkü ekibimiz birbirine alıştı. Önceden çekimler 3 saat sürerken şimdi yarım saatte bitiyoruz' diye konuştu.

-'Gençlerin bu ülkede bir şeyler yapabilmesi önemli, biz bunu başardığımızı düşünüyoruz'-

Dizi oyuncularından Derya İşlerer de çekimlerde maddi zorluklarla karşılaştıklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

'Her şeyi kendi cebimizden karşılıyoruz. Giderleri, kendi harçlıklarımızdan karşılıyoruz. Tek kamerayla bu işi başarmaya çalışıyoruz. Ancak yapılmamış bir şeyi gerçekleştirdik. Biz güzel şeyler yapmak istiyoruz. Gençlerin bu ülkede bir şeyler yapabilmesi önemli, biz bunu başardığımızı düşünüyoruz.'

Oyunculardan Hakan Metin de teknik altyapı eksikliği dolayısıyla çekimleri kendi evlerinde ve üniversite yerleşkesinde gerçekleştirdiklerini belirterek, 'Her bölüm yaklaşık 30 dakika sürüyor. Geçen yıl bölüm başı ortalama 100 bin izleyicimiz vardı. Bu yıl 200 bin izleyici hedefliyoruz' dedi.

kaynak: stargazete.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın