27 Ekim 2012 Cumartesi

Böyle reklam olmaz olsun!


Oscarlı yıldız Liam Neeson, son filmini İstanbul'da çektiği zaman 'ülkemizi tanıtacak' diye heyecanlanmıştık(!) Yediğimiz kazığı film vizyona girince anladık

- Önce James Bond, ardından da Taken 2 (Takip İstanbul) adlı film İstanbul'da çekilmeye başlayınca bir hayli keyiflenmiştik. Hollywood'un ünlü aktörlerinin oynadığı bu filmlerin, ülkemizin tanıtımına büyük katkı sağlayacağına inandık. Ancak Taken 2 vizyona girince, ne kadar yanıldığımızı bir kez daha anladık.

İstanbul değil, sanki İran
- Schindler'in Listesi filmiyle  adlı filmiyle Oscar  alan Liam Neeson'un başrolde oynadığı Taken 2 adlı filme, Türk izleyiciler sosyal medyada büyük tepki gösterdi. Film boyunca başı açık olarak görülen kadınlar, sadece yabancılardı. Oteldeki görevlilerden bir, ikisi hariç, Türk kadınlarının tamamı kara çarşaflı olarak yansıtıldı.

SANKİ SUÇ ŞEHRİ?
- Şu sıralar ABD'de en çok izlenen filmlerin başında yer alan Taken 2 filminde, İstanbul geri kalmış gösteriyor. Yüzde 90'ı İstanbul da çekilen filmde 1970 lere ait polis araçlarının yollarda dolaştığı bir suç şehri gibi gösteriliyor.

İzleyen turist gelir mi?
İstanbul'un hiçbir güzel yerinin gösterilmediği filmde, duvarlardaki yazılarda ve birçok tabelada Arapça harfler yer alıyor. Sokaklar pis, karışık ve korkutucu olarak gösteriliyor. Tüm bu yalanlara tepki gösteren Türk halkı, 'Eğer bizim yetkililer, bu tür filmlerle ülkemizin reklamının yapacağını zannediyorsa yanılıyor. Bu görüntüleri gören bir turist acaba bu ülkeye ayak basar mı' diye tepkilerini gösterdi.

kaynak: gunes.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın