9 Aralık 2011 Cuma

Türk Çizgi Film Yapımcıları Dernek Kurdu


Oscar ödüllerinde bile çizgi film için özel bir dal bulunurken ülkemizde bu sektörün hâlâ oluşmaması büyük bir sorundu. Türk çizgi film yapımcılarının kaderini değiştirecek adım sonunda atıldı.

Dünya çapında çizgi film yapımcılığı en kârlı sektörlerden biri. Hem çocuklara hem de büyüklere hitap eden bu sektör, ülkemizde bir türlü yeteri kadar büyüyemedi.
Nüfusunun üçte birini çocukların oluşturduğu Türkiye'de çizgi film yapımcıları dernek çatısı altında güçbirliği yaptı. Çizgi Film Yapımcıları Derneği adı altında birleşen yapımcılar, ülkemizde bu sektörün gelişmesini engelleyen durumları tespit edip derneğin gücü altında bunlara çözüm arayacaklar.

Dernek Neler Sunacak?

Başkanlığına Metin Kızmaz'ın seçildiği Çizgi Film Yapımcıları Derneği'nin yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu: İsmail Bayazıt, Avni Barış İslamoğlu, Mustafa Ablak ve Muhammet Musab Gündüz.
TRT dışında Türk TV kanallarında yayınlanan çizgi filmlerin yüzde 1'inin bile yerli olmadığını hatta 2-3 kanal dışındaki diğer kanallarda hiç yerli yapım çizgi film yayınlanmadığını vurgulayan Çizgi Film Yapımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kızmaz, sektörün gelişimi için yerli yapımcıları desteklemeyi hedeflediklerini söyledi.

shiftdelete.net
                                                                                                                                           Alıntıdır...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın