22 Aralık 2011 Perşembe

Star Trek 2'den Yeni Haberler


Görevimiz Tehlike 4 (Mission: Impossible - Ghost Protocol)'ün tanıtım turunda konuşan yapımcı-yönetmen J.J. Abrams, gelişmeleri merakla takip edilen yeni Star Trek 2 projesinin çekim tekniğine dair dedikodulara son noktayı koydu. Filmin 2D çekileceğini açıklayan Abrams, projenin daha sonra 3D'ye dönüştürüleceğini açıkladı. Bazı sahnelerde ise IMAX teknolojisi kullanılacak.

"Filmi 2D çekiyoruz ve daha sonra Harry Potter'da olduğu gibi yüksek kalitede bir dönüşümle 3D'ye aktaracağız. Şanslıyız ki filmin 17 Mayıs 2013 olan vizyon tarihine kadar önümüzde yeteri kadar zaman var, çünkü bu iş aceleye getirilirse asla güzel olmaz. Filmi IMAX formatında çekmeyi de düşünüyoruz.

IMAX en beğendiğim sinema formatı ve ben bu formatın büyük bir hayranıyım." diyen Abrams, daha önce filmde kötü karakter olarak Kahn'ın olacağı haberlerini doğrulamadı ve bunları konuşmak için erken olduğunu belirtti.

Senaryoyu "çok etkileyici" olarak niteleyen ve projenin setinin hazır olduğunu söyleyen Abrams, çekimlere de önümüzdeki ay başlanacağını da sözlerine ekledi. Abrams'ın 3D hakkındaki bu sözleri, gerçek 3D kameralarla çekilen filmlerle dönüşüm işleminden geçen 3D filmler arasındaki farkları yeniden tartışmaya açacağa benziyor. Özellikle bu tür filmlerin bilet fiyatlarında fark yaratmıyor oluşu da seyirci tarafında çözümü beklenen en önemli sorun...

acunn.com
                                                                                                                                              Alıntıdır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın