21 Aralık 2011 Çarşamba

"Hösün Ağam" Dizi Film Oluyor



Gaziantep kültüründe önemli bir yere sahip olan “Hösün Ağam” türküsünü seslendiren ses sanatçısı Kemal Kaya, türkünün konusunu dizi filmine çekmek için kolları sıvadı.
   
Gaziantepli sanatçı Kemal Kaya yıllar önce seslendirdiği "Hösün Ağam" adlı parçasını dizi film haline getirmeye karar verdi.
 
  Başrolünde Kemal Kaya'nın oynayacağı, Gaziantep'in yetiştirdiği tecrübeli bir ekibin de sahne alacağı dizi filminin yapımcısı Doğan Film. Gaziantep Aşina Baklava salonunda Tiyatro sanatçısı Atilla Özat, Doğan Film'in sahibi Hanifi Doğan’la birlikte basın toplantısı düzenleyen Kemal Kaya, “Hösün Ağam” türküsünün Gaziantep kültüründe önemli bir yere sahip olduğunu ve bu kültürü geleceğe taşımak için böyle bir film çekmeye karar verdiklerini söyledi. Dizi filmini yaklaşık 100 bölüm olarak çekmeyi planladıklarını belirten Kaya, “Dizinin çekimi için Kültür Bakanlığı ile diğer kurumlardan gerekli izinleri aldık ve zaman kaybetmeden çalışmalarımıza başladık. Çekimler tamamen Gaziantep sınırları içerisinde gerçekleştirilecek. Gaziantep’in tüm tarihi mekanlarını kullanarak Gaziantep’in kültürünü önplana çıkartacağız. Bu dizi film ile bir çok ilke imza atacağız. Çünkü Gaziantep ilk kez kendi dizi filmini çekmek için kamera karşısına geçiyor. Bu filme sanayi ve iş dünyasının yanı sıra birçok kurum ve kuruluşlar destek veriyor. Bize destek olanlara teşekkür ediyoruz. Gaziantep’e yakışan, Gaziantep’in kültürünü ön plana taşıyan ve Gaziantep’in geçmişini geleceğe taşıyacak bir dizi film olacağına inanıyoruz.” şeklinde konuştu.
   
“Hösün Ağam” türküsünün gerçek yaşanmış bir olaydan esinlenerek ortaya çıktığını dile getiren Kaya, "Bu gerçeğin unutulmaması çaba gösteriyoruz. Dilden dile türküsü dolaşan bu gerçeği dizi film halene getirerek, unutulmamasını sağlamak istiyoruz.” dedi.

CİHAN
haberyurdum.com
                                                                                                                                         Alıntıdır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın