5 Aralık 2011 Pazartesi

Fransa'da 23. Türk Sinema Günleri Başlıyor


Avrupa'nın en eski Türk sinema etkinliği 23 yıldır Fransa'nın Strasbourg kentinin Odyssee sinema salonunda gösterime giriyor.

Avrupa'nın en eski Türk sinema etkinliği 23 yıldır Fransa'nın Strasbourg kentinin Odyssee sinema salonunda gösterime giriyor. Türkiye'nin Avrupa'ya açılan penceresi olan Türk sineması vizyon filmleriyle beraber Yeşilçam'ın sanatçıları Strasbourg'ta Türk seyircisiyle buluşuyor. Sinema günlerine her yıl artan ilgiden memnun olan dünyanın en eski 10 sinemasından biri olan 'Odyssee' sinema yönetmeni Faruk Günaltay bu yıl ki sinema günlerinin iki konusu olduğunu açıkladı. Toplam 14 filmden 10'u vizyon, 4'ü sinema ve toplum konularını içeren filmler.

7 Aralık çarşamba akşamı saat 20.30'da yönetmen Atilla Cengiz'in 'Oğul' filmiyle 23.Türk sinema günleri başlayacak. Yaklaşık 6 hafta sürecek olan sinema günleri 17 Ocak 2012 salı akşamı sona erecek. Çok sayıda Fransa ve komşusu Almanya'dan 'Türk sinema günleri'ne gelecek sinema severler Türk filmlerine doyacak. Belgeselci Can Dündar'ın ' 4 Nesil', Levent Semerci'nin 'Nefes', Reis Çelik'in 'Hoşçakal Yarın', Fatih Akın'ın 'Yaşamın Kıyısında' filmleri beyaz perdeye geliyor.

Vizyon'da ise Atilla Cengiz'in 'Oğul', Nuri Bilge Ceylan'ın 'Bir Zamanlar

Anadoluda', Tolga Örnek'in 'Kaybedenler Klübü', Nezih Ünen'in 'Mavi Pansiyon', Derviş Zaim'in 'Gölgeler ve Suretler',Yavuz Özkan'ın ' İlkbahar Sonbahar' ve 'İstanbul'da Aşk', Murat Saraçoğlu'nun '72'nci Koğuş', Şerif Gören'in 'Ay Büyürken Uyuyamam', ve Tolga Örnek'in 'Labirent filmi yer alıyor.

YEŞİLÇAM SANATÇILARI STRASBOURG'A GELİYOR

Sinema günlerine katılan sanatçılar arasında Meltem Cumbul, Yavuz Bingöl, Can Dündar,Yavuz Özkan,Derviş Zaim,Reis Çelik,Berhan Şimşek bulunuyor. Sanatçılar filmlerini anlatıp Türk sineması hakkında soruları yanıtlayacak. Programda 15 Aralık günü 'Karmanota',18 Aralık günü 'Turkuvaz' müzik grubların konserleri yer alıyor. Her yıl değişik sanatçıların katılımıyla sinema günleri çok sayıda Yeşilçam starlarını 'Odyssee' sinemasında ağırlıyor. Sinema Odyssee'nin logosundaki göz ise ünlü oyuncu Hülya Koçyiğit'in gözü.

Doğan Haber Ajansı
sondakika.com
                                                                                                                                        Alıntıdır....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın